Afşin Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık 2018'de sonra ereceği hatırlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım ve orman il müdürlükleri marifetiyle tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 31 Aralık 2018 tarihine kadar ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Kısa adı (ÇKS) olan Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile 2018 üretim yılına ilişkin başvurularını 30 Haziran 2018 tarihine kadar yapamayan çiftçilerin, söz konusu üretim yılına ilişkin çiftçi kayıt başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Yönetmelik değişikliği ile sisteme kayıt olabilecek çiftçiler, ÇKS verileri baz alınarak yapılan destekleme ödemelerinden faydalanabilecek.

Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden sık sık yapılan duyurularda; 2018 yılı Mazot ve Gübre ve ilgili desteklemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerin, 2018 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi müracaat dosyalarını tam ve eksiksiz olarak il ve İlçe Müdürlüklerine 31 Aralık 2018 tarihine kadar teslim etmeleri gerektiği bildirildi.

Çiftçilerin desteklerden mahrum kalmamak için ÇKS başvurularını yaptırması gerekiyor. ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticiler yıl içinde verilen mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları başta olmak üzere çiftçiye verilen desteklerden yararlanamayacak. 2018 yılı ÇKS başvuruları şu anda devam ediyor ancak zamanın daraldığını unutmamak gerek.

Editör: Haber Merkezi