CHP adayları belli oldu. Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kasım seçimleri için YSK'ya milletvekili adaylarının listesini teslim eden ilk parti oldu. 

CHP aday listeleriyle ilgili olarak chp.org.tr sitesine koyduğu bilgilendirme metninde 1 Kasım milletvekili listelerine son şeklinin verilerek YSK'ya teslim edildiğini duyurdu. YSK’ya teslim edilen listelerde, 7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili seçilen 131 ismin 128’i yerlerini korudu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu, Kahramanmaraş için CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen ve adaylık için bu görevinden istifa eden Ali Öztunç’u 1 sıra adayı olara açıkladı. Afşinli hemşerimiz avukat Mustafa Gedik ise 6. Sıradan CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı oldu.

CHP'de 1 Kasım seçimleri için milletvekili aday listesinin oylandığı toplantı sabaha karşı 03.30 sularında sona erdi.

Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından toplanan PM'de, MYK'dan gelen liste üzerinde bazı sürpriz değişiklikler yapıldı.

Kahramanmaraş Öztürk’e emanet

CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen ve bu adaylık için bu görevinden istifa eden Ali Öztunç ise Kahramanmaraş birinci sıradan milletvekili adayı oldu. CHP, 7 Haziran seçimlerinde bu Kahramanmaraş’tan milletvekili çıkaramamıştı.

1.sıra milletvekili adaylığını sosyal medya üzerinden duyuran Ali Öztunç, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Öztunç, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı:

“Kasım'daki iktidar yürüyüşümüzde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin Kahramanmaraş 1. sıra milletvekilliği adaylığı benim için en büyük onurdur. Tüm partililerimizle beraber el ele arzuladığımız başarıya fazlasıyla ulaşacağız.”

Öztunç’un bu paylaşımı partililer ve sevenleri tarafından heyecanla karşılanırken, Öztunç’a tebrik mesajları yağdı. 

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Kasım genel seçimlerinde şu isimlerle sandığa gidecek.

1 Ali Öztunç - 2 Alper Keten - 3 Eylem Çağraş - 4 İnan Kesen - 5 Mehtap Koçak - 6 Mustafa Gedik - 7 Yunus Pınar - 8 Bilge Kağan Taşkesen

Editör: Haber Merkezi