CHP Afşin Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Afşin Belediyesi Hanımlar Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan CHP Afşin İlçe Başkanı Mahsuni Çinpolat, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kadınların isteklerinin özünde, emek ve eşitlik olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Çinpolat, “ Kadınlarımız anatomik, fizyolojik  ya da duygusal eşitliklerden yararlanmak istemiyor. Kadınlarımızın en doğal hakları olan hayata katılma, kendini gerçekleştirme ve geliştirme, üretme ve yaşam alanı bakımından hak ettiği payı alma anlamında eşitlik istiyorlar” dedi.

Kadın zarafetiyle ve eliyle şekillenen bir hayatın daha aydınlık olacağını söyleyen Çinpolat, “ Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınlarımızın, hayata katılmaları anlamında elimizden geleni yapacağız. Son zamanlarda medyada karşımıza çıkan kadına şiddet vakalarının tümünü kınıyorum. Özgecan Yasası olarak da bildiğimiz yasanın biran evvel çıkması için parti olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Kadınlarımız, kızlarımız, annelerimiz şiddete maruz kalmasınlar” diye konuştu.

Çinpolat, kendilerine Hanımlar Kültür ve Spor Merkezini tahsis eden Afşin Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Daha sonra konuşma yapan CHP Afşin Kadın Kolları Başkanı Sema Kayabaş, 8 Mart'ın kadınlar açısından bir zaferin ve hak mücadelesini kazanmanın tarihi olduğuna vurgu yaptı.

Cumhuriyetin ilanına kadar kadın haklarının uygulanmadığına işaret eden  CHP Afşin Kadın Kolları Başkanı Kayabaş; “Dünya emekçi kadınlar günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan uluslararası bir gündür. Dünya Kadınlar Günü'nün 8 Mart'ta kutlanmasının sebebi 59 yıl önce ABD'de yaşanan ve 129 kadının ölmesiyle sonuçlanan olaylar nedeniyledir. Biz kadınlar her zaman onurlu dik duruşumuzla duracağız. Biz Kurtuluş Savaşından beri varız, olmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

Program çeşitli ikramların ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi