TBMM'de bütçe görüşmeleri devam ederken söz alan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e soru yönelterek çözüm adına kamuoyunun bilgilendirilmesi istedi.

CHP PM Üyesi, Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu üyesi Ali Öztunç, Meclis'te söz alarak gerçekleştirdiği kısa konuşmasında, Kahramanmaraş'ın sorunlarını tekrar gündeme getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sorular yönelten Öztunç'un konuşması şu şekilde;

İŞÇİ HAKLARI

"Enerji bakanına soruyorum termik santralini devir ettiniz, sattınız. Kadrolu, sözleşmeli işçiler perişan durumdadır. Kadrolu işçilere gurbet yolu mu gözüküyor. Gurbete mi yollayacaksınız? Taşeron işçilerin işleri ne olacak? Santral kaç liraya devredildi ? Santrali devrederken ne kadar demirbaş vardı? Kasasında ne kadar para vardı? EÜAŞ'taki TEMSA'nın işçileri yargı kararlarına rağmen haklarını alamıyor, verdirmeyi düşünüyor musunuz?

YÜKSEK FATURALAR

AKEDAŞ zulmü var Maraş’ta. AKEDAŞ'ın faturaları yüksek geliyor. AKEDAŞ'a hesap sormayı düşünüyor musunuz?

HES PROJESİ

Andırın’ın Yeşilyurt mahallesinde/köyünde yapılan HES projesi nedeniyle köylü perişan. Kamulaştırma dışına çıkarılarak vatandaşın arazileri gasp ediliyor burada bu arkadaşların haklarını sorgulayacak mısınız? Haklarını soracak mısınız? EÜAŞ Genel Müdürlüğüne İzzet Alagöz'ü atadınız. İzzet Alagöz aynı zamanda EÜAŞ'a en büyük işi yapan TEMSA'nın sahibi, ortaklarından birisi. TEMSA'nın sahibini iş yaptığı EÜAŞ'ın Genel Müdürlüğü koltuğuna getirmeniz doğru mu, burada bir haksızlık varmı?"

Editör: Haber Merkezi