CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "16 Nisan'da bir yanda demokrasinin kefeni beyaz olacak, bir yanda da bereketli Afşin toprakları olacak. Kahverengiye, hayıra bas diyorum. Ben sizlere güveniyorum ve doğruyu yapacağınıza inanıyorum." dedi.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması çalışmaları kapsamında Afşin'e gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda yaptığı mitingde vatandaşlara hitap etti.

Hayır çalışmaları kapsamında Afşin'e gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği, 16 Nisan'da referandumda halk tarafından onaylanırsa ülkenin idaresinin tek bir kişinin eline geçeceğini belirtti.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, CHP Afşin Başkanı Mahsuni Cinbolat, birlikte seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Türkiye'de şuanda milletvekili sayısı 550, evet dersen kaç olacak? 600 olmayacak 650 olacak. Bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcıları dışarıdan atanacağı için 50 kişide onlar olacak. Aynı milletvekili haklarına sahip olacaklar. 650 kişiye bakacaksınız. Kaç Milyon? 80 Milyonluk Türkiye. Ey benim fukara milletim, ey benim aziz milletim bunu hiç düşünmüyor musun? ABD’nin nüfusu 300 milyon. Türkiye’nin 4 katı. Amerika’nın milletvekili sayısı 535, bizde 650 olacak. Rusya’nın nüfusu 650 milyon, Türkiye’nin 2 katı. Rusya’daki milletvekili sayısı ise 450. Sen 650 yapacaksın. Yazık günah değil mi bu memlekete?  400 trilyon parayı milletvekillerine fazladan vereceksin. Ben milletvekiliyim. Ben hayır vereceğim. Sen işsiz çocuğunla evet vereceksin, milletvekillerine 400 trilyon para aktaracaksın. Vallahi sen bilirsin. Diyecek başka bir şeyim yok." dedi.

16 Nisan'da sandıktan evet oyu çıktığında Cumhurbaşkanının yetkilerinin artacağını söyleyen İnce, " Sizler evet derse0niz, Cumhurbaşkanı 6 ay süreyle olağanüstü hal ilan etme yetkisi verirsiniz. Canı ne zaman isterse ve hiç kimseye danışmadan. Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12'sini belirleme hakkı verirsiniz. Eğer evet verirseniz cumhurbaşkanına, burada Recep Tayyip Erdoğan'ı kast etmiyorum o bir fani bugün var, yarın yok. Fakat bu yapılan değişiklik belki de 100 yıllarca sürecek. Yarın bir başka isim cumhurbaşkanı olacak. 16 Nisan'da verilen yetkiler o kişiye devredilecek. Evet derseniz, eyalet kurma yetkisi veriyorsunuz. Tek bir kişiye bütün yetkiyi devrederseniz, bu kişi ben olurum siz olursunuz veya başkası olur yarın Amerika, Rusya, Almanya bu tek adamın boynunu ele geçirirse 80 milyonu dize getirmiş olur. Sağcısını, solcusunu Türk'ünü, Kürt'ünü, Alevi'sini, Sünni'sini, gencini ve yaşlısını hepimizin boynundan tutmuş olur. Yarın bir cumhurbaşkanı olur, bir açığı olur ve bu açığı bu büyük devletler bilir, yakalar onun boynunda ve şunu yap der. Ama siz yetkiyi devretmezseniz, yetki mecliste olursa kimse 550 kişinin boynunu tutamaz. Memleketin geleceği için 16 Nisan'da tek bir kişiye bu yetkiyi devretmeyin" diye konuştu.

İnce son olarak Afşinlilere, 16 Nisan'da hayır yönünde oy kullanmaları konusunda uyararak, şöyle konuştu:

" Bir yanda demokrasinin kefeni beyaz var, bir yanda da bereketli Afşin toprakları var. Kahverengiye bas diyorum. Ben sizlere güveniyorum ve doğruyu yapacağınıza inanıyorum"

Editör: Haber Merkezi