CHP Kahramanmaraş milletvekilleri adayları, Afşin'de  düzenlenen  aday tanıtım toplantısına katıldı.

CHP Afşin Seçim Bürosu önünde düzenlen tanıtım toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Esat Şengül, Türkiye'deki emekli vatandaşların çok zor durumda olduğunu belirtti.

Partisinin seçim bildirisine ilişkin bilgiler veren Şengül, şunları kaydetti:

" 8 Haziran'da Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde ülkemizin bütün sorunlarını tek tek çözecek. Emekli vatandaşlarımızın rahat bir hayat sağlaması için bütün olanaklar seferber edilecek.Ülkenin bütün sorunlarını çözmek için ve halka hizmet için iktidara adayız. 8 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."

Daha sonra konuşma yapan CHP 1. Sıra Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kamil Dalkara ise aday tanıtım toplantısına katılan Afşin halkına teşekkür etti.

Son yıllarda Türkiye'nin iyi yönetilmediğine dikkat çeken CHP Adayı Dalakara, " 2010 yılından bu yana bu iktidar zıvanadan çıktı ve artık bu ülkeye verebilecek bir şeyleri kalmadı. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiği zaman bütün vatandaşların yararına olacak projeler üretecek. Bu projeler insanlarımıza sosyal adalet ve sosyal barış getirecek. Ayrıca ekonomimiz olumlu yönde değişecek ve halkımız rahatlayacak. Şuanda Türkiye'yi seven ve yanında olan bir tane ülke yok. Ülkemiz yalnızlaştı ve bir tane dost ülkemiz kalmadı. Ülkemizde bir çok aydın insanı, gazetecileri uydurma sebeplerle ceza evine tıktılar. Sonra çıktılar dediler ki, biz yanlış yapmışız. Bunlar ülke için çok büyük kayıp." diye konuştu.

Dalkara,konuşmasını şöyle tamamladı:

 Bu toplum ekonomik anlamda çökmüş! Siyasal anlamda çökmüş! Toplumsal barış anlamında çökmüş! Kimsenin yarın’a dair bir umudu yok. Bu umutlarımızı yeşertmemiz lazım. Sanayici, esnaf, mühendisler bu ülkenin aynasıdır. En yenilikçi en çağdaş projeler üreten tek sektör mühendisliktir.  Kimse mesleği ile ilgili bir şey yapmıyor. Siz ve biz diye insanları sürekli ötekileştiren, ayrıştıran bir anlayış ile toplum param parça oldu.  Bu ülke elden gidiyor! Bu ülkenin hiçbir dostu kaldı mı? Bu Türkiye böylemiydi?  Devlet geleneği böylemiydi? Maalesef bu iktidar inanılmaz derecede insanları ötekileştirerek sürekli kendine bir düşman yarattı. Toplum sizin yaptığınız projeleri beğenmeyebilir. Ama bu proje ile alakası yok. Biz bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok iyi projeler ile Halkın karşısına çıktık. Ekonomi verilerimiz var bu verilerin tamamı gerçek veriler. Genel başkanımız Türkiye’deki sayılı hesap uzmanlarından bir tanesi. Şimdi Cumhurbaşkanında 7,1 trilyon örtülü ödeneği var. Ekstra harcanan lüks giderler var. Üretim artırılacak üretim den giren gelir alınan vergiler ile bir şekilde bu para kaynağını bulmuş olacak. Toplumsal refah getirdiğinde, sanayicisi, esnaf, çiftçi rahat hareket edecek. Buda CHP hükümetiyle mümkün. 7 haziranda bütün vatandaşlarımızdan destek istiyoruz çünkü CHP'ye verilen her oy mutluluk olarak geri dönecek. Güzel projelerle emeklilerimizi, çiftçilerimizi, işçilerimizi, fakirine kadar herkesi kucaklayan projelerimizle vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Ülkemizi rahatlatmak için kaynaklar mevcut. Hırsızlıkların, hortumcuların önünü kestiğimiz zaman ve buradan elde edilen kaynakları halkımıza aktardığımız zaman açlık, sefalet ve işsizlik olayı çözülecek."

Programın sonunda kürsüye gelen diğer milletvekili adayları birer konuşma yaptı.

Aday tanıtım toplantısına CHP Kahramanmaraş milletvekili adaylarından Kamil Dalkara, Nilden Bayazıt Postalcı, Eylem Çağraş, Emre Kazancı, Kibar Özdemir, Selim Sümen, Fatih Vicdan, Duran, İl Başkanı Esat Şengül, Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi