CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

İl binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını söyledi.

Türkiye'de kadınların dört temel sorunu olduğunu dile getiren Tataroğlu şunları kaydetti:

"Eğitim sorunu, istihdam sorunu, şiddet sorunu ve yönetime katılım sorunları vardır. Bu sorunların her biri bir sonrakini tetikler Türkiye'de her çalışan 10 kişiden 7'si erkek iken sadece 3'ü kadın. Türkiye'de okuma yazma kadınlarda erkeklere göre 5 kat daha düşük. Dolayısıyla kadınlar eğitim görmeli, genç kızlar okula gitmeli, kadınlar çalışmalı, kadınlar şiddet görmemeli ve kadınlar siyasete katılmalıdır. Bunu tüm kadınlar el ele başaracağız ve elbette erkeklerin desteği ile başaracağız."

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Füsun Zabun da kadına seçme ve seçilme hakkını veren Mustafa Kemal Atatürk'ü şükran ve minnetle andıklarını ve Cumhuriyete sahip çıktıklarını belirterek, "Kadını gördüğü şiddetle uğradığı haksızlıkla çileli koşullarıyla değil toplum içerisindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazlığı ile anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Kadına şiddete hayır diyoruz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından parti üyeleri tarafından kadınlara çiçek taktim edildi.

Editör: Haber Merkezi