Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin Kadın Kolları, televizyon programında kullandığı bir atasözü nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçundan tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş'a dayanışma mektubu gönderdi.

CHP Afşin İlçe Teşkilatında, İlçe Başkanı Selçuk Gökdoğan ve yönetimle birlikte basın açıklaması yapan Kadın Kolları Başkanı Aysun Ceyhun, gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklu yargılanmasına tepki gösterdi.

CHP olarak, 81 il ve 973 ilçeden Akbaş’a dayanışma mektupları gönder destek olduklarını ifade eden Ceyhun, şu ifadelere yer verdi:

“Gazeteci Sedef Kabaş hakkında televizyon programında söylediği bir atasözü nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Göz önünde olan, fikrini ve sözünü her zaman açıkça, korkusuzca ifade eden bir gazeteciyi; kaçma ve delil karartma şüphesiyle tutuklu yargılamaya karar verdiler.

Sedef Kabaş’ın bugün hala hukuka aykırı olarak tutukluluğu devam ediyor. Ülkemizin her yanını saran korku ikliminden basın emekçileri de payını alıyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde Türkiye 153'üncü sırada yer alıyor.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak bugün 81 ilden, 973 ilçeden sevgili Sedef Kabaş’a dayanışma mektuplarımızı gönderiyoruz. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne, irfanı ve vicdanı hür hakimlerin varlığına olan inancımızı yitirmeden hep birlikte sesleniyoruz: Yalnız değilsin Sedef Kabaş; Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları var.”

Editör: Haber Merkezi