CHP Afşin İlçe Başkanı Mahsuni Çinpolat,  Türkiye’de, son zamanlarda karanlık güçlerin etkisiyle meydana gelen terör olaylarında korkunç bir artış yaşandığını söyledi. 

Ankara’da ve Diyarbakır’da gerçekleşen terörist saldırılarının ardından yazılı basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Çinpolat, “ Ülkemizin belirli il ve ilçelerinde bugüne kadar göz yumulan bölücü terör örgütünün sokak çatışmaları ile tüm yurttaşlarımızı mağdur ettiği ve güvenlik güçlerimizi şehit ettiği ortadadır. Bu da yetmezmiş gibi ülkemizin başkenti Ankara'da en kritik noktalarda eşi benzeri görülmemiş bir terör eylemi yaşanmıştır” dedi.

 Artık sözlerin bittiği noktadayız diyen Çinpolat, açıklamasına şöyle devam etti;

“ Terörü lanetlemek ya da kınamak gibi boş sözler edecek değiliz. Terör zaten kınanmış ve lanetli bir eylemdir. Artık vicdanlarımız isyan etmektedir. Halkımız Türkiye'nin ve tüm Türk Ulusunun savaşla ve terörle karşı karşıya getirildiğini ve çok tehlikeli oyunların mevcut olduğunu artık anlamalıdır. Eğer bunu anlamazsa ve gereğini yapmazsa sonumuz etnik kavgalar ve uluslararası savaşlar ile kan ve gözyaşı ile dolu olacaktır. Bugün de yaşanan pek farklı değildir. Şimdi Doğuda halkımız AKP diktası ile PKK terörü arasında sıkışmıştır. Suriye gibi büyük bir ülke paramparçadır ve mahvolmuştur.  Her gün insanlarımız bombaların patlamasıyla parçalanmaktadır. Askerlerimiz ve polislerimiz haince ve alçakça şehit edilmektedir. Öz yönetimci partinin destekçisi terör örgütü kendine Oslo'da verilen sözler tutulmadığı için daha da azgınlaşmaktadır. PYD-YPG denilen örgüt Suriye'de yeni bir devlet kurma arayışındadır. IŞİD denilen örgüt kanlı infazlarını gerçekleştirmektedir. Bu münasebetle terörden artık bıkan Türk Ulusunun ve Afşin halkının başı sağ olsun. Güzel günlere ilişkin ümitlerimizi ve millet olmanın bilincini yitirmeyelim. Karanlık gecelerin aydınlık sabahları olacaktır elbet”

 

Editör: Haber Merkezi