Öztunç ilk olarak, beraberindeki CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ile birlikte Afşin Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.  

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sıtkı Can, Öztünç ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Öztunç daha sonra yeni hizmet binasına taşınan Afşin Ziraat Odasını ziyaret etti.

Afşin Ziraat ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, ziyaretten dolayı Öztunç, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ve Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’e teşekkür etti.

Daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Öztunç ve Barut, CHP Afşin İlçe Başkanlığına geçerek pandemi sürecinde esnafın durumu, çiftçilerin sorunları ve termik santral kaynaklı hava kirliliği ile alalı açıklama yaptı.

Esnafın zor günler geçirdiğine değinen Öztunç, “  Milletvekilimiz Ayhan Barut ile birlikte 4 günlük bir Kahramanmaraş programımız vardı. Bu programlarda gördüğüm tablo, millet perişan durumda. Sıkıntı had safhada. Ekonomi gerçekten çok ciddi sıkıntıya girmiş durumda. Esnaf kan ağlıyor. Siftah etmeden dükkan kapatan esnaf o kadar çok ki. Çiftçi sıkıntı içerisinde. Girdi fiyatları çok arttı ama ürününü maalesef daha ucuza satıyor. Hükümet ise; esnafın sıkıntısı yok, milletin durumu iyi diyor. Sayın Cumhurbaşkanı bir sıkıntı yok, her şey güzel diyor. Artık Japonya’daki esnaf sıkıntıda diye haberler çıkıyor. Japonya’daki esnafı bırakın Elbistan’daki, Afşin’deki esnafa bakın. Esnaf battı batıyor. Yüzde 75-80 civarında cirosu düşmüş. Ondan sonra da uzaya adam göndereceğiz diyorlar. Bundan bana ne. Hayal satıyorlar. Yakında uzaydan tapu da vermeye kalkarlar. Ama millet aç. Afşin-Elbistan Termik Santrali diye her platformda konuşuyorum. Hava temiz diye bir video yayınlamışlar. Yalan söylüyorlar. Kül yağıyor kül; neresi temiz. Bir filtre takacaklar, yıllardır oyalıyorlar. Para kazanmayı biliyorsunuz ama filtre takmıyorsun. Burada yaşayan insanlara yazık günah değil mi? Bunun mücadelesini verirken bana saldırıyorlar. Saldırsınlar, hiç umurumda değil. Hiç kimseden de korkum yok. Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Ben bunları bu millet için söylemek zorundayım. Millet bana bunun için oy verdi” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi