Kahramanmaraş İl Müftülüğü ile E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu işbirliğinde mahkumlar için Ramazan ayına özel program düzenlendi. Programa katılan davetliler ve mahkumlar, İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Musiki Korosu tarafından seslendirilen ilahilerle duygu dolu anlar yaşadı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, İl Müftülüğü imamlarından Salih Akben’in Kur’an tilavetiyle devam etti. Ardından İl Müftüsü Muhammet Gevher, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Gevher, hayatta herkesin hata yapabileceğine dikkat çekerek, “Mübarek Ramazan ayında sizlerle buluşmak için cezaevi kurumuna bir teklifte bulunduk, onlar da sağ olsun bizleri kırmadılar ve şuan siz kardeşlerimizle beraberiz. İnşallah bir an önce buradan çıkıp hürriyetinize kavuşursunuz. İnsan bir anlık sinirle bedeli ağır olan hatalar yapabiliyor. Sizlerden ricam her zaman sağduyulu olun ve öfkenizi kontrol etmeye çalışın. Sabırsızlık, öfke, sinir hepimizde var, hepimiz beşeriz şaşarız ama önemli olan sabırlı olmak ve öfkemizi kontrol etmeye çalışmaktır. Hayatımızda herkes birçok hata yapabilir. Ama bu hatalarımızdan ders çıkarmamız gerekir” dedi.

Daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahiler seslendirildi. Koro tarafından okunan ilahilere zaman zaman mahkumlar da eşlik etti. Yapılan duaların ardından program Cezaevi Müdürü İsmail Dal’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi. Dal, “Başta İl Müftülüğümüz olmak üzere programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım mahkumlarımız için güzel bir etkinlik olmuştur” dedi.
Editör: Haber Merkezi