Ceyhan Nehri’nde 5 gün arayla ikinci kez hayvan leşi bulundu. İlk bulunanlara göre daha büyük boyutta olan leşler, bu kez nehrin Elbistan’a bağlı Karaelbistan Mahallesi kesiminde görüldü. 

Elbistan’dan doğan ve çevresindeki yüz binlerce dönüm alana hayat verdikten sonra Akdeniz’e dökülen Ceyhan Nehri, hayvan leşi atılmasıyla ilgili olarak gündemdeki yerini koruyor. 5 gün önce Elbistan’a bağlı Kalealtı Mahallesi civarında görülen 5 büyükbaş hayvan leşinden sonra ikinci vaka, nehrin daha yukarı kısmında tespit edildi. İlçeye bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde nehir içerisinde 5 adet daha hayvan leşi bulundu. Bazılarının köpekler tarafından parçalandığı gözlerden kaçmayan hayvan leşlerinin çürümeye yüz tutması, uzun süredir suda olduklarının da en büyük göstergesi oldu.
Akıntıyla birlikte sürüklenen hayvan leşlerinin neden ve kim tarafından suya atıldığı henüz belirlenemezken ilk olayda olduğu gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yeni bulunanlar üzerinde de araştırma yapması bekleniyor. İlk vakada bulunan ve vinç yardımıyla sudan çıkarılan büyükbaşların üzerinde olan kulak küpelerini inceleyen ekiplerin aynı yöntemle hayvanların sahibini belirleyebileceği kaydedildi. Hayvanların, bulundukları yerin 300 metre yukarısında yer alan köprüden nehre atıldığı yönünde kanaat oluşurken, ardı ardına yaşanan her iki olay vatandaşlar arasında paniğin daha da artmasına neden oldu.
İlk vakada Ceyhan Nehri’nin Kalealtı Sulama Birliği’ne ait regülatör kapaklarında büyükbaş hayvan leşi görülmüş, yapılan araştırmada nehrin üst kısımlarında kıyıya vurmuş çok sayıda daha hayvan ölüsüyle karşılaşılmıştı. Durumun bildirilmesinin hemen bölgeye intikal eden çevre ve halk sağlığı ekipleri, nehir üzerinde araştırma yapmış, hayvanlar AFAD ve itfaiye tarafından vinç yardımıyla sudan çıkarılmıştı. İlk bulgulara göre nehir üzerinde 5 ölü hayvan tespit edilirken, görgü tanıkları ve mahalle sakinleri bu sayının 20’ye ulaşabileceğini belirtmişlerdi. Şuana kadar tespit edilen hayvan sayısı 10 olarak gerçekleşti.

 

Editör: Haber Merkezi