Afşin Kafkas Kültür Derneği, hizmet binası yeri için bir araya gelip istişare toplantısı yaptılar.

Afşin’de 2004 yılında kurulan Afşin Kafkas Kültür Derneği, ilçede derneğe ait bina sıkıntısı çektiklerini belirterek, derneğin yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri bir araya gelerek dernek binası için çözüm aradılar. 

İlçe genelinde yaklaşık 5 bin Kafkas kökenli kişinin yaşandığına dikkat çekilen toplantıda yer darlığından dolayı zaman zaman yaşanan sıkıntılar dile getirildi. Her ay 2 defa bir araya gelerek unutulan veya unutulmaya yüz tutmuş örf, adet, gelenek ve görenekleri canlandırma adına faaliyetler yapılan Afşin Kafkas Kültür derneğinde akordeon eşliğinde misafirlere mini bir konser verdiler.  

Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mete Başaran “Halk ve Kafkas kültürümüzü korumak, geliştirmek ve geleceğe aktarmak için kurulan derneği devam ettirmeye çalışıyoruz. Derneğin binası kira ve ısıtma problemi var. 2 yılda bir yer değişikliği yapmak istemiyoruz. İster Büyükşehir olsun ister Afşin Belediyesi olsun, belediyeden bir arsa tahsis edilmesini talep ediyoruz. Afşin Kafkas Kültür Derneği olarak zaten sıkıntılar içerisindeyiz. Bu güne kadar birçok projelere imza attık. Bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. Afşin Kafkas Kültür Derneğine ve bir hizmet binası kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” açıklamasında bulundu.

İlçe dışında yapılan etkinliklere herkesin gitme imkanı olmadığını belirten Afşin Kafkas Kültür Derneği Kurucu Başkanı Selahattin Özdemir “sağ olsular bu güne kadar gerek Afşin belediyesi gerekse ilçe kaymakamı sahip çıktı. Bu günden sonra Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi veya Afşin belediyesinden tek isteğimiz var oda bir arsa tahsisi çünkü yer konusunda çok zorlanıyoruz. Misafir davet ederken sınırlı sayıda davet yapmak zorunda kalıyoruz dedi.

Yaklaşık 1 saat süren istişare toplantısı sonrasında toplantıya katılan misafirlere akordeonla müzik sunumu yapıldı. Toplantıya, yönetim kurulu üyeleri ile misafirler katıldı. 

Editör: Haber Merkezi