Afşin'de, Kafkas Kültür Derneği ve Soğucak Mahalle Muhtarlığı tarafından geleneksel hale getirilen nohut şenliğinin ikincisi düzenlendi.

Soğucak Mahallesinde düzenlenen Nohut Şenliğinde, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akbulut, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar tarafından tarlalardan toplanan nohutlar ateşe verilerek firik yapıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte, nohut firiği yenmesinin ardından Çekez yemekleri ikramı yapıldı. Şenlik, EMEF grubunun konseri ve Çerkez düğünü ile devam etti.

Geleneksel hale getirilen nohut şenliğinin ikincisini düzenlediklerini söyleyen Afşin Kafkas Kültür Derneği Başkanı Ahmet Özcan, " Çiftçilerimize moral olması açısından ve birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına ilkini geçen yıl düzenlediğimiz nohut şenliğinin ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu şenlik organizasyonunu daha da büyüterek daha kapsamlı yapmayı planlıyoruz. Şenliğimize katılan tüm misafirlerimize ve bizlere destek olan tüm ev hanımlarına teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Nohut şenliğini ilerleyen yıllarda daha kapsamlı yapmak istediklerini ifade eden Soğucak Mahallesi Muhtarı Ercan Bozkuş, " Böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz. Buraya gelerek bizlere eşlik eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz nohut şenliğini daha büyük yerlere taşımak istiyoruz. Sosyal aktivitelerin birlik ve beraberliğimize vesile olacağını düşünüyorum. Şenliğimizde nohut ve buğday firiği yaptık, Çerkez müzik grubumuz sahne aldı ve mahalli düğünümüzü icra ettik. İnşallah etkinliğe katılan misafirlerimizi memnun kalmışlardır" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi