Afşin Kafkas Kültür Derneği'nin ( KAFDER) bayan üyeleri çay gününde bir araya geldi.

KAFDER'in dernek binasında çay günü düzenleyen Çerkez bayanlar, tanışıp sohbet etme imkanı yakaladı. Bayanlar, ayrıca yıl içerisindeki yapılması planlanan programlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Afşin Kafkas Kültür Derneği'nin aktif bir şekilde faaliyette bulunmasını istediklerini belirten dernek üyesi Sebahat Bozkuş “Dernek Başkanımız Mete Başaran'dan Afşin'de bayanlara yönelik faaliyetler hususunda destek aldık. Bizlerde bayanlara yönelik çay sohbetlerinde bir araya gelmeye çalışıyoruz. Burada bir nevi ahde vefa örneği sergiliyoruz. Gerek dernek üyelerimiz, gerekse evlerinde ziyaret ederek hasbıhal ettiğimiz bayan arkadaşlarımızla derneğimizde bir araya gelerek kendi öz kültürümüzü yani Çerkez kültürünü devam ettirmeye çalışıyoruz.  Ülkemizin durumu malum. Ülkemiz sıkıntılar içerisinde. Bizler dernekte Adigeler olarak bir araya geldik. Kahraman ordumuza dualar ederek Cenabı hakkın kaza bele vermemesini diliyoruz.  Afşin KAFDER olarak Afşin'de bulunan Çerkes köylerini sık sık ziyaret ediyoruz. Bizler hem köylerimizde hem de mahallelerimizde çok sayıda ev ziyareti yaparak, özellikle kadınların kendi öz kültürlerini yaşatmaları konusunda çalışmalar yaptık. Bu süreçte güzel dostluklar, arkadaşlıklar kurduk. Bizlerde evlerinde ziyaret ettiğimiz Çerkezleri kendi derneğimizde ağırlamaya karar verdik” dedi.

Programların her hafta devam edeceğini belirten Sebahat Bozkuş, emeği geçen herkese teşekkür ederek çay programlarının her hafta devam edeceğini, belirtti.

Afşin KAFDER Başkanı Mete Başaran ise, Afşin'de kendi öz kültürlerini yaşatmak adına erkekler olarak her hafta bir araya geldiklerini belirterek, kadınların kendilerini erkeklerden daha iyi ifade ettiğini belirtti.

Başaran, topluma yön veren bayanların Çerkez kültürünü yaşamada ve yaşatmada önemli bir rol üstlendiğini söyledi

Derneğe destek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Başaran “ Afşin de bulunan Çerkez kültürünü yaşatmaya çalışan, çalışana destek olan, bir nebze dahi olsa bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkürler ediyorum “dedi.

Editör: Haber Merkezi