Afşin'de, 6 yıl önce "Cennet" adını verdiği camiyi yaptırmak için bütün servetini harcayan 84 yaşındaki Durmuş Ağyar, parası kalmadığı için tamamlayamadığı camiden ezan sesini dinlemenin hayalini kuruyor.

Afşin ilçesinde marangozluk yaparak geçimini sağlayan Ağyar, yaşadığı Alpaslan Mahallesi'ne hem cami, hem de taziye evi kazandırmak için 2011 yılında üzerine kayıtlı mülkleri satıp, eşi ve çocuklarının da altınlarını bozdurarak işe koyuldu.

Cami yaptıracağı arsada bir süre kendisi de cami inşaatında işçi olarak çalışan Ağyar, parası kalmadığı için tamamlayamadığı Cennet Camisi'nden yükselecek ezan sesini duymak istiyor.

Ağyar, yaptığı açıklamada, 2011'de inşaatına başladığı cami için çarşıdaki iş yerlerini ve bütün birikimini sattığını söyledi.

Caminin tamamlanıp mahalle halkına hizmet etmesini çok istediğini dile getiren Ağyar, "Kaba inşaatının tamamlanması için 750 bin liraya yakın bir harcama yaptım. Büyük bir kısmını tamamladığımız caminin sıva ve ince işçilikleri kaldı. Artık param da kalmadı. Maddi yardım da eden yok. Hani insan bir yerde kalır, bağırır sesini duymaz ya o şekildeyim. 750 bin lira masraf ettim, o şekilde bekliyor." diye konuştu.

Marangoz olduğu için caminin birçok işini kendisinin yaptığını anlatan Ağyar, "Sağdan soldan 250 bin lira toplayarak bir şeyler yapmaya çalıştık. Artık yardım da gelmiyor ki sıva işini başlatalım. O kadar masraf yaptığımız cami öyle bekliyor." dedi.

Camide kadın-erkek ayrı taziye evinin bulunacağını belirten Ağyar, "Artık param kalmadı. Ben de yaşlandım ve hastayım. İşlerin peşinde koşturamıyorum. 6-7 yıl süren Cennet Camimiz tamamlansın, mahallemize, vatandaşlarımıza hizmet etsin. O ezan sesi buradan çıksın istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ağyar, caminin tamamlanması için hayırsever vatandaşlardan ve devlet yetkililerinden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Cennet Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı, Ağyar'ın torunu Mehmet Ağyar da caminin tamamlanması için maddi desteğe ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi.

Şu anda iç ve dış sıva işi kalan cami için esnafın da yardımlarda bulunduğunu aktaran Ağyar, ancak caminin henüz tamamlanamadığını ifade etti. Ağyar, "Camimiz 6 yıldan bu yana tamamlanamadı. Hayırsever vatandaşlarımız ve devlet büyüklerimizden caminin tamamlanması için yardım bekliyoruz. Dedem Durmuş Ağyar'ın tek isteği, burada Ezan-ı Muhammedi'nin okunmasını duymak." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi