Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile AEL Kömür İşletmesi’nin, Çelikler Holding’e devri ile ilgili görüşmelerin devam ettiğine ilişkin bir bilgi notu paylaşıldı.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan bilgi notunda, devrin gerçekleşmesi halinde kamu personellerinin muvafakat vermeleri durumunda EÜAŞ’a bağlı diğer işletmelerde istihdam hakkı tanınacağı belirtildi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali ile AEL Kömür İşletmesi’nin, Çelikler Holding’e devri ile ilgili süreç devam ediyor. ERG-Verbund’un hisselerinin tamamını aldıktan sonra devir işlemlerini hızlandıran firma yetkilileri, bir yandan santrali yeniden üretime hazırlamak için yol haritası üzerinde çalışırken bir yandan da personel temini işlemlerine başladı. Afşin-Elbistan A Termik Santrali nizamiyesinde iş başvurularını kabul eden firmaya binlerce kişi müracaatta bulundu.

 Devirle ilgili süreç devam ederken Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), kurumda çalışan kamu personeli ile taşeron işçilerin durumuna ilişkin bir bilgi notu hazırladı.

Hazırlanan bilgi notunda, şu ifadelere yer verildi:

“Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve AEL İşletme Müdürlüğü’nün devri ile ilgili olarak ERG-Verbund A.Ş. firması ile İmtiyaz Sözleşmesi imzalanmış olup, ERG-Verbund A.Ş. ise imtiyaz hakkını, hisse devri ile Çelikler A.Ş.’ye devretmiş bulunmaktadır. Devir görüşmeleri, Çelikler A.Ş. ile Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz arasında halen devam etmektedir. Söz konusu İmtiyaz Sözleşmesi çerçevesinde Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve bu santrale kömür sağlayan Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) Kömür İşletmesi Müdürlüklerinde çalışmakta olan 4857 sayılı İş Kanununa tabi daimi işçi personel, muvafakat vermeleri halinde şirkete devredilecektir. Personellerin şirkete geçmeye muvafakat vermemesi durumunda kurumumuzda istihdamı sağlanacaktır.

Yine ilgili santral ve kömür sahalarında çalışan taşeron personel ise, mevcut sözleşmeleri kapsamında sözleşme tarihinin bitimine kadar çalışmaya devam edecek olup, sözleşme tarihinin bitiminde ise, aynı personellerle çalışmaya devam edip etmemek, tamamen Çelikler A.Ş.’nin sorumluluğundadır.”

Editör: Haber Merkezi