Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun geçmişte, "Bu elbise bu millete dar geliyor, bu elbise bu milletin üzerinden atılmalıdır. Yeni elbise bize lazım." sözlerini anımsatarak, yeni elbiseden kastın milletin değerlerine uygun, insanı ve kutsallığını önceleyen, insan hak ve hürriyetini kutsal bir varlık gören sistem olduğunu bildirdi.

Çayır, Kahramanmaraş'ta düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin parti olarak aldıkları kararı ve neden "Evet" oyu vereceklerini anlattı.

Eski BBP Genel Başkanı merhum Yazıcıoğlu'nun sisteme ilişkin düşüncelerini aktaran Çayır, "Genel Başkanımız, 'Bu elbise bu millete dar geliyor, bu elbise bu milletin üzerinden atılmalıdır. Yeni elbise bize lazım' diyordu. Yeni elbiseden kastı neydi biliyor musunuz? Milletin değerlerine uygun, insanı ve kutsallığını önceleyen, insan hak ve hürriyetinin kutsal bir varlık olduğunu önceleyen sistemdi. Elbise buydu. O yüzden kararımız 'Evet' olacak." diye konuştu. 

BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar da 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi