Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada: "Ülkemiz genelinde ve komşu illerimizde (Adıyaman, Hatay, Adana ve Gaziantep) görülmeye başlayan ve sığır cinsi hayvanlarda hastalık yapıp genç hayvanlarda ölümlere sebep olan yeni bir tip şap virüsü (A Nepal-84) tespit edilmiştir.
Şap hastalığının yurt genelinde yaygın olarak seyretmesi, hayvan pazarlarının kapalı olması, bazı illerde tüm hayvan hareketlerinin durdurulmuş olması ve hastalığın yayılımının engellenmesi amacıyla Kahramanmaraş İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu toplanarak ilimiz Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Malik Ejder Mahallesi'nde bulunan Canlı Hayvan Pazarı kapatılmıştır. 

İlimiz genel,inde doğrudan ruhsatlı mezbahalarda kesime sevk hariç, canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvan sevkiyatını ve hayvan giriş çıkışının ikinci bir komisyon kararına kadar yasaklanmıştır.

Bulaşıcı Hayvan Hastalıkları ile Mücadelede Uygulanacak Genel Hükümlere ilişkin Yönetmelik gereği gerekli tüm idari ve fenni tedbirler alınmıştır.

Tüm yetiştiricilerimizin zarar görmemeleri için alınan kararlara azami şekilde riayet etmeleri ve büyükbaş ve küçükbaş hayvanları aşılatmaları gerekmektedir" denilerek hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuldu.
Editör: Haber Merkezi