Afşin'de, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı.

Afşin Belediye Düğün ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu Elbistan Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Açar, katılımcılara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlatılan, işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması sebebiyle hayata geçirilen Çalışma Hayatında "Milli Seferberlik" Programı kapsamındaki teşvik ve destekler hakkında bilgi verdi.

Devlet tarafından sağlanan istihdam ve teşvik programlarının işverenler açısından önemli avantajlar sağladığını dile getiren Açar," Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çalışma hayatında milli seferberlik programının ilk yılını işverenlerimizin, işgücümüzün ve devletimizin kenetlenmesiyle örnek bir başarı ile sonuçlandırdık ve 1.5 milyon ilave istihdam sağladık. Devletimizin sağlamış olduğu bütün destekler işverenlerimize, odalarımıza, muhasebecilerimize çok iyi anlatılması gerekiyor. Devletimiz teşvik kapsamında birçok gideri tahsil etmiyor. Fakat bunun bazı şartları var ve bazı işverenlerimiz bunları bilmiyor. İstihdam teşvikleri 2020 yılına kadar devam edecek. " diye konuştu.

"Çalışma hayatında milli seferberliğin ikinci fazın"da hayata geçirilen sektör, meslek ve hedef grup odaklı destekler hakkında bilgi veren Açar, şunları söyledi:

" 2018 yılı desteklerimiz kapsamında, bilişim ve imalat sektöründe ilave istihdam edilecek sigortalılar için prime esas kazanç üzerinden sigorta primi ve asgari ücret üzerinden vergi desteği sağlayacağız. İlave istihdam edilecek kişi başına aylık 883,01 TL ile 2.151.45 TL arasında işverenimize destek sunacağız. Bilişim ve imalat dışındaki sektörlerde 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da ilave istihdam edilecek her bir sigortalı için asgari ücret üzerinden sigorta prim ve vergi desteği sunmaya devam edeceğiz Bu kapsamda işverenimize kişi başı aylık 883,01 TL destek sağlayacağız. Ayrıca 12 ay olan ilave istihdam teşviki süresini kadınlarımızın gençlerimizi ve engellilerimizin işe alınması durumunda 18 ay olarak uygulayacağız. 'Bir Senden Bir Benden' desteği ile 1-3 çalışanı olan imalat sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda ustalık belgesi bulunan işverenlerimizin çalışan sayılarına ilave istihdam edeceği 18-25 yaş arası gençlerin asgari ücret üzerinden ücret dahil tüm maliyetleri bir ay işverenlerimiz, bir ay devletimiz tarafından karşılanacak. Bu teşviklerden herkesin haberi olması gerekiyor."

Toplantıya, kurum müdürleri, mali müşavirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işverenler katıldı.

Editör: Haber Merkezi