Kahramanmaraş’ta ailesiyle birlikte markete giden vatandaşın park ettiği otomobili çalan hırsız, 250 metre sonra araçla uçuruma yuvarlandı. Kaza sonrası kaçan hırsızın yakalanması için çalışma başlatıldı. 

  Kaza, Onkişubat ilçesi Alisezal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Teyfik Nergiz ailesiyle birlikte 46 HP 985 plakalı otomobiliyle alışveriş için Alisezal Bulvarı üzerindeki markete geldi. Ailenin markete girmesiyle harekete geçen hırsız, otomobili 5 dakika içerisinde çalarak kaçmaya başladı. Zanlı, aşırı hız nedeniyle otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek 250 metre ileride uçuruma yuvarlandı. Uçuruma yuvarlanan otomobil elektrik trafosunun bulunduğu beton elektrik direğine çarparak ancak durabildi. Kazada hurdaya dönen otomobilden çıkan hırsız, gece karanlığında izini kaybettirdi. Çarpmanın etkisiyle elektrik trafosunun patlaması sonucu mahallede elektrikler kesildi. Alışveriş sonrası otomobilini park ettiği yerde bulamayan Teyfik Nergiz ise durumu polise bildirdi. Trafoda yaşanan arızayı gideren yetkililer, ancak 2 saat sonra mahalleye elektrik verebildi.

  Otomobilinin bulunduğu yerden 250 metre sonra uçuruma yuvarlanarak kaza yaptığını öğrenen Teyfik Nergiz, “Bugün ben eve gitmek için arabayla yola çıktım. Çarşıdan bir alışveriş yaptım, düğünümüz vardı. Yol üzerindeki bir markette diğer eksikleri almak için durdum. 5 dakika sürmedi, yanımda ailem de vardı. Baktım araba yok. 155’i aradım. Arabamın çalındığını ifade ettim. Ondan sonra burada kazalı bir şekilde bulduk” diye konuştu.

  Kazayı gören mahalle sakinleri ise, patlama sesi duyduklarını, dışarı çıktıklarında otomobilin içerisinden bir kişinin kaçtığını gördüklerini söylediler.

  Kazada hurdaya dönen otomobil çekici marifetiyle otoparka çekilirken, polis otomobil hırsızının yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Editör: Haber Merkezi