Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çağlayancerit Millet Konağı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çağlayancerit Millet Konağı önünde gerçekleştirilen açılış töreni Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın sunduğu mini konserle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Çağlayancerit’e çok amaçlı bir millet konağı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Sizlerle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Hakkınızı helal edin biraz geciktik, Elbistan ve Göksun’da da programlar vardı. Bundan dolayı biraz geç kaldık, hakkınızı helal edin, kusura bakmayın. Saygıdeğer hemşerilerim hamdolsun beş yıl önce verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmekten mutluluğunu yaşamaktayız. Çok şükür Çağlayancerit’imize de vermiş olduğumuz sözleri büyük oranda hamdolsun yerine getirdik. Bu millet konağı da bunlardan bir tanesiydi. Çağlayancerit’imize bir sosyal tesis, millet konağı kazandıracağız dedik. Hamdolsun bugün de bunun açılışını yapmaktayız. Tabii Çağlayancerit’imizin yolları vardı, sorunluydu- problemliydi; ilçe merkezinde de sıkıntılar vardı. Hamdolsun Çağlayancerit’imizi sıcak asfaltla tanıştırdık. Tabii daha önce belediye imkânları kısıtlıydı, belediye başkanlarımız önce ki dönem çok gayret gösterdiler. Küçük Mehmet Yıldız yoğun gayret gösterdi. Sonra Üzeyir başkanımızla Büyükşehir olduk, beraberce hamdolsun burada sorunları, problemleri çözme gayreti içinde olduk. İşte Engizek Mahallesi eski ilçe başkanımızın Veli ağabeyin mahallesi topraktı yolu. Buraya geldiğimizde Engizek Mahallesine gitmek istemiyorduk, il başkanı ve ilçe başkanı olduğumuz dönemlerde. Tozdan topraktan gidilemiyordu çünkü 7-8 kilometre yol merkeze, ya nasıl bura, işte ilçe merkezinin mahalle kardeşim diye kendi halimizde sorguluyorduk. Hamdolsun orayı da sıcak asfaltla, gerçek manada bir mahalle haline getirdik şehir merkezinde. Grup yollarında hem genişlettik hem de asfalt çalışmalarımız da bitti. İnşallah yeni dönemde de kalanları Hanefi Bey ve Büyükşehirde’de Hayrettin Bey ile beraber inşallah bunları da daha yeni vizyonla inşallah tamamlayacaklar. Çağlayancerit’imize DOĞAKA ile ilçe belediyemizle beraber bir ceviz tesisi hamdolsun projesi gerçekleştirdik. İnşallah bu proje bittiğinde Çağlayancerit cevizi zaten marka ama paketleme ve diğer işlerde de çok önemli bir tesis, sizlerin işlerini çok daha kolaylaştıracak. İçme sularıyla ilgili bir çalışma vardı. Daha önce ki dönemde başlayan altyapıyla alakalı hamdolsun onları da bir bir tamamladık. İlçe Belediye Başkanımız Üzeyir Bey’le beraber, parke çalışmaları başta olmak üzere tüm imkânlarımızı harekete geçirdik çok şükür. Çağlayancerit’imiz her geçen gün daha da büyümekte, daha da büyüyecek inşallah.

Saygıdeğer hemşerilerim, Çağlayancerit’imizin güzel insanları sizler gerçekten çok gayretli insanlarsınız. Biz bunları biliyoruz, ekmeğinizi adeta taştan çıkartan insanlarsınız. Alın teriyle ekmek kazanan, evine ekmek götüren insanlarsınız.

İnanın beş yıl boyunca buranın gelişimi için her alanda Belediye Başkanı olarak her türlü gayret ve çabayı gösterme azminde bulunduk. İnşallah yeni dönemde daha da güçlenerek Çağlayancerit devam edecek. Tabii inşallah 31 Mart’ta bayrağı Allah’ın izni ve sizlerinde teveccühüyle Hayrettin Güngör başkanımızla devredeceğiz ve o da bu hizmet bayrağını daha da yükseklere çıkartacak inşallah. İlçede de yine Hanefi Başkan’ımız bürokraside ki tecrübesiyle inşallah, Üzeyir Başkan’ından alan bayrağı daha da yukarılara çıkartacak. Biz de onların hep yanlarında olacağız. Biz onların hep başarısı olacağız. Hep beraberce daha güzel bir Kahramanmaraş için, daha güzel bir Çağlayancerit için gayret göstereceğiz. Bize yakışan, bize düşen bu. Çünkü biz memleket sevdalısıyız, biz Kahramanmaraş sevdalısıyız, biz Çağlayancerit sevdalısıyız. Buralar ne kadar imar edilirse, ne kadar mamur olursa bizim gönlümüzde o kadar hoş olur. Makamlar, mevkiler her şey gelip geçici önemli olan eserler bırakmak, memleketin daha güzel günlere yürümesi, daha güzel günlere ulaşması, insanlarımızın daha mutlu, daha huzurlu olması. Biz de inşallah yeni başkanlarımızın daha başarılı olması için her zaman yanlarında olacağız, arkalarında olacağız, destekçisi olacağız. Biz Çağlayancerit’e minnet ve şükran sunuyoruz. Siasette hep bizi desteklediler, bize sahip çıktılar. Hem saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza ve partimize hem de bireysel olarak bize. 17 yıldan bu yana çeşitli görevlerde bulunduk ve merkez ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yaptık, o dönemlerde de Çağlayanceritli hem teşkilat mensuplarımız, başkanlarımız ve halkımız her zaman bizim yanımızda oldu ve 2014’te de çok büyük bir teveccüh ile destek verdiler. Biz de buna layık olmaya çalıştık, inşallah layık olmuşuzdur. Sizler inşallah bizlere hakkınızı helal edin inşallah saygıdeğer hemşerilerim, Çağlayancerit’imizin güzel insanları.

Biz de beş yıl boyunca kendimizi şehrimize vakfettik, çalıştık hamdolsun. Bir anımızı bile boş geçirmeme gayretinde olduk. Ben inanıyorum artık Büyükşehir’le beraber ilçeler değişti, şehir merkezi değişti. İnşallah bu değişim ve dönüşüm güçlenerek devam edecek. Bizler bir kardeşiniz olarak her zaman sizlerin yanındayız, yanınızda olmaya da devam edeceğiz inşallah. Tesisimizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz. Bu tesislerde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma da buradan teşekkür ediyorum. Sadece bu değil Kahramanmaraş’ın dört bir yanına birçok eserde imzası olan, emeği olan değerli arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, mühendislerimize, ustalarımıza, işçilerimize, müteahhitlerimize herkese teşekkür ediyoruz saygıdeğer hemşerilerim. Burada ayrıca Mehteran Takımımıza da çok teşekkür ediyorum. Gittikleri her yeri şenlendiriyorlar, neşelendiriyor, coşturuyorlar. Hepinizi saygıyla selamlıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Çağlayancerit Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, Cumhur İttifakı Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı Hanifi Sarıaltun, Çağlayancerit Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak birer konuşma yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan dua ile birlikte açılış kurdelesi kesildi ve Çağlayancerit Millet Konağı’nın bölümleri gezildi.

Editör: Haber Merkezi