Kahramanmaraş'ta Yedihilal Derneği Kahramanmaraş Temsilciliğince, Çağın Sancaktarı Robot Fuarı açıldı.

Kervan Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu bilgisayar öğretmeni Volkan Bağcı'nın öncülüğünde 12 öğrenci tarafından kodlama, robotik ve akılı ev sistemleri alanında hazırlanan dernek binasındaki proje fuarının açılışı, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 5. Bölge Başkanı Sebahattin Kala ve ilgililer tarafından yapıldı.

Mahçiçek, burada yaptığı konuşmada, bu ülkenin geleceğinin çok parlak olduğunu belirtti.

Türkiye'nin geleceği çok parlak olduğu için de karşı mücadelelerin yapıldığını dile getiren Mahçiçek, "Bizim mücadelemiz çok daha farklı, güzel insanlar yetiştirmek. Gelecekte hem bu ülkeyi yönetecek hem de uluslararası alanda bizi çok daha iyi temsil edecek bu güzel çocuklarımızı yetiştirmek inşallah." dedi.

Bu ülkenin geleceğinin çok daha güzel olduğunu da fuarda çocukların yaptıkları birbirinden değerli çalışmalarla görme imkanı bulduklarını dile getiren Mahçiçek, "Özel insanlar yetiştirmemiz lazım. Bu çocuklarımız inşallah özel insan olacak. Bunların sayılarını inşallah daha çok çalışarak artıracağız. Bu ülkeyi gelecekte lider ve dünyada sözü geçer en önemli ülke haline inşallah hep beraber getireceğiz." diye konuştu.

Dernek başkanı Üzeyir İleri ise imkan sağlanması halinde 9 ila 13 yaş arasında olan çocukların neleri başardıklarına şahitlik ettiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

İleri, bu çalışmaların yapılmasına imkan sağlayan Belediye Başkanı Mahçiçek'e, bilgisayar atölyesini kurmasından dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi