Kar küreme ve temizleme ekipleri kaldırım ve caddelerde çalışmalarını sürdürüyor. Temizlenen karlar kamyonlarla taşınıyor.

Yoğun kar yağışında ana arterleri sürekli açık tutan Afşin Belediyesi, çarşı merkezinde ve sokaklarında yol açma, genişletme ve kar nakil çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Olumsuz hava şartlarıyla mücadele etmek için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Tüm birimlerimizle karla mücadele ekipleri, kar sebebiyle vatandaşların mağdur olmaması için 24 saat mesaideyiz. Kar yağışının durması ile birlikte kar temizlik çalışmalarına başladık” dedi.

Güven, karla mücadele için yaptıkları çalışmaların aralıksız devam edeceğini belirterek, “Olumsuz hava şartları münasebetiyle vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve ulaşım açısından da sıkıntı çekilmemesi için yoğun bir mesai sarf ettik. Bu çalışmalarımızın sonucu ilçemizde ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Şimdi de özellikle yaya trafiği için kaldırımları ve ara sokakları temizliyoruz. Zemindeki kar etkisini kaybedene kadar çalışmalarımız sürecek” açıklamasında bulundu.

Karla mücadele il genelinde devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, 11 ilçenin kırsal mahallerinde kış şartlarıyla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Devam eden çalışmalarla ulaşımda meydana gelebilecek aksamaların engellenmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarının meydana getirdiği olumsuzluklara karşı şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde ve kırsal bölgelerde de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaklaşık iki haftadır şehri etkisi altına alan kar yağışına karşı 220 araç ve 600’ün üzerinde personelle ulaşımda meydana gelebilecek aksamaların önüne geçilmeye çalışılıyor. Bu kapsamda, Andırın ilçesine bağlı Çokak, Kabacalar ve Rifatiye Mahalleleri, Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Ağabeyli, Başdervişli, Gafarlı ve Kozludere Mahalleleri, Onikişubat ilçesine bağlı Kümperli, Çağırkan, Hacılar, Sadıklı ve Kalekaya Mahalleleri’nde kar küreme, tuzlama ve solüsyon uygulamaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca ekipler tarafından Ekinözü, Afşin, Elbistan ve Nurhak ilçelerinde de arterler ulaşıma açık tutuluyor. Büyükşehir Belediyesi’nden çalışmalara ilişkin yapılan açıklamada, “Tüm araç ve personelimizle kış şartlarıyla mücadele çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ekiplerimizle birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşlarımızın ulaşımda herhangi bir sorunla karşılaşmaması için çalışıyoruz. Kent merkezinin yanı sıra kırsal bölgelerimizde de ulaşıma kapalı yol kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi