Türkiye Varlık Fonu (TVF) Maden Holding bünyesinde hayata geçirilecek ve 17 milyar TL’den fazla yatırım bedeli olan Afşin C Termik Santrali için çalışmalarını sürdürüyor.

C Santrali, her biri 600 MWe gücünde üç üniteden oluşacak. Toplam 1.800 MWe kurulu güce sahip Afşin C Termik Santrali ile Açık Kömür İşletmesi ve Düzenli Depolama Alanını içeren projenin, yaklaşık 17 milyar 300 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilmesi öngörülüyor. Yaklaşık 1 milyar 459 bin ton kömür kaynağı bulunan C Termik Santrali’nden yıllık ortalama net 11.380 GWh enerji üretimi hedefleniyor. Santralin çalışma süresi 6.948 saat/yıl, santralin ekonomik ömrü ise 35 yıl olarak öngörülüyor.

Yıl Sonunda İhaleye Çıkılacak

      Türkiye’nin en büyük termik santrallerinden biri olacak Afşin C Termik Santrali için inşaat ihalesine 2021 yılı sonunda çıkılacağı belirtildi.
 

C Termik Santrali yatırımı için 7 Çinli firma ile görüşmelerin sürdüğünü belirten Türkiye Varlık Fonu yetkililer, proje finansmanının Çinli firmalar tarafından sağlanacağını ve Varlık Fonu’nun büyük ortak olarak projede yer alacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi