Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile şehitler adına fidan dikimi gerçekleştirdi.

Ahırdağı eteklerinde Keklik Deresi mevkiinde gerçekleştirin fidan dikimin de bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Şu anda Ahırdağı’nın Keklik Deresi bölgesindeyiz. Bugün çok saygı değer şehit ailelerimiz, annelerimiz, şehit eşleri ve onların yakınları ile beraber bir orman dikimi yaptık. Hem şehitlerimizin anısına hem de şehit annelerimizin anneleri ve şehit eşlerinin anısına ki biliyorsunuz bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü. Bu günde bu yiğit annelerin, cesur annelerin yetiştirdikleri, şehadete yolcu ettikleri aslanlarının ve kendilerinin adına bu ormanları dikiyoruz. Bu bölge Kahramanmaraş için çok önemli bir bölge. Keklik Deresi Bölgesinde Orman Bölge Müdürlüğümüz ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli bir çalışma yapmaktayız. Bu bölgede yaklaşık 40 bin dönüm alanı Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte ağaçlandırmaya çalışmaktayız. Orman Bölge Müdürlüğümüze lojistik destek sağlayarak, onlarda fidan dikimi ile birlikte ortak bir çalışma oluyor. Burada hedefimiz, şehrimizin en batısından doğusuna kadar olan bölgede Ahırdağımızı yemyeşil yapmak. Kış-Yaz bu bölgenin yeşil hale gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Sarıçukur Bölgemizden Kozludere’ye kadar olan dağımızı yemyeşil bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda bu bölgemizde vatandaşlarımıza fayda sağlayacak badem ve ceviz ağacı, Yaban Eriği, Alıç gibi ağaçlar da dikilmekte. Ama büyük oranda şehrin aynası konumundaki yerlerde sedir ağaçları başta olmak üzere kış-yaz yeşil olan ağaçlar ortak bir projeyle beraberce yapmaktayız. Birkaç yıl sonra Kahramanmaraş’ımızın sırtını dayadığı Ahırdağlarımız yaklaşık 50 kilometrelik bir alan yemyeşil hale gelecek. Bu da şehrimizin güzelliğini daha da artıracak. Hem de iklim değişikliğine karşı önemli bir gayret olacak.

Başta Orman Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen tüm orman bölge müdürlüğündeki işçilerimize, bizim personellerimize ve bugün bizlerle birlikte olan şehit annelerimize, yakınlarına, eşlerine, evlatlarına, babalarına minnet ve şükranlarımızı bir kez daha sunuyoruz. Bugün çok anlamlı bir hizmet oldu. 40 bin dönüm alana milyonlarca ağaç dikilecek. Zaten şu ana kadar dikilen ağaç sayısı 1 milyonu buldu. Belki de burası dünyanın en güzel ormanlarının olduğu alan haline gelecek. Bu da bizim büyükşehir olarak şehre karşı sosyal sorumluluğumuz. Orman Bakanlığımız ve bölge müdürlüğümüzle beraber çalışıyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, daha aşağılarda zeytin ağaçları dikiyoruz. Türkoğlu, Pazarcık, Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerimizde Orman Bölge Müdürlüğümüzle beraber zeytin ağaçları, bazı bölgelerde ise ceviz ağaçları ormanları dikeceğiz. Bal ormanları dikeceğiz. Orman Bölge ile bunları planlayıp, Kahramanmaraş’ımızı Türkiye’nin en yeşil illerinden bir tanesi haline getireceğiz inşallah. İlimizin coğrafyasına buna çok uygun ve şehir ekonomisine bu yönden çok büyük katkı gelecek. Çağlayancerit ve Pazarcık İlçelerimizin o bölgelerinde milyonlarca alıç ağaçları var ve önümüzdeki hafta onları aşılamaya başlıyoruz. Bu da hem ağaca sahip çıkma anlamında hem çevrenin güzel görünümü açısından hem de insanların ekonomisine katkı bulunması açısından çok önemli olacak.

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, tüm şehit ailelerimize, sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi