Projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlanırken, şehrimizin ekonomik kalkınmasına ve marka şehir olmasına katkıda bulunulacaktır.

Elbistan’a Besi TDİOSB

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin proje sahibi olduğu Besi TDİOSB, Kahramanmaraş Valiliği ile Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında, 4.000 dekar alanda hayata geçirilecek.

Elbistan’a kurulacak TDİOSB ile 300 işletme ve toplam 60 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak ve bünyesinde yem fabrikası, biyogaz tesisi, mezbaha ve deri işleme tesisleri bulunacak.

Bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesiyle bölgede yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 07.05.2020 tarihinde onaylanmış olup, Besi TDİOSB Müteşebbis Heyeti ilk toplantısını 12.05.2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Dulkadiroğlu’na Sera TDİOSB

Dulkadiroğlu ilçesinde yaklaşık 1.700 dekar alan üzerine kurulması planlanan ve örtü altı tarım alanında faaliyet gösterecek olan Sera TDİOSB Fizibilite Raporu Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı desteğiyle tamamlanmıştır. Sera TDİOSB ile bitkisel üretimin ve buna bağlı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi ve rekabet gücünün arttırılması hedeflenmektedir. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte modern üretim teknikleri kullanılarak elde edilecek ürünlerin işlenmesi, muhafaza edilmesi ve pazarlanması sağlanacaktır. Ayrıca, sürdürülebilir, uygun ve kaliteli hammaddenin temin edilerek tarım-sanayi entegrasyonu geliştirilecek ve ilimizin tarımsal ihracat kapasitesi arttırılacaktır. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen Sera TDİOSB çalışmaları kapsamında kurum görüşleri alınmış olup, proje ortaklık yapısı için görüşmeler yapılmaktadır. 

 Türkoğlu’na Gıda İhtisas OSB

Gıda alanında faaliyet gösterecek olan Gıda İhtisas OSB, ilimizin önde gelen gıda ürünlerinden dondurma, biber, tarhana, şıra ve unlu mamuller ile diğer gıda ürünleri üreten sanayicileri bir araya getirecektir. İlimiz Türkoğlu ilçesi Çobantepe Mahallesi Ömerağa mevkiinde yaklaşık 1.200 dekar alan üzerine kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB’nin ÇED Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 09.01.2020 tarihinde onaylanmıştır. Kuruculuğunu Büyükşehir Belediyesinin üstlendiği Gıda İhtisas OSB’nin ortaklık yapısına dahil olmak için ilgili kurum ve kuruluşlar yoğun ilgi göstermektedir.

Editör: Haber Merkezi