Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kemik erimesi hastası olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim Kursuna gelen 10 yaşındaki Mahmut Mert Altıparmak'a doğum günü düzenledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü'nce 10 yaşındaki Mahmut Mert Altıparmak için düzenlenen doğum günü etkinliğine Özel Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdurrahman Bağcı, Engelliler şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ve Kurs Hocası Fatma Koçak ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte ilk açıklamayı yapan Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir; "Diyanet işleri başkanlığımızın uygulamalarından bir tanesi de engelli olan insanların da kuran okuyabileceğini göstermek. Büyükşehir Belediyemiz Engelliler şube Müdürlüğümüzce düzenlenen kursa biz sadece hocamızı gönderiyoruz. Burada Kur'an öğrenen çocuklarımız engellilerin neler yapabileceğini hepimize gösteriyor" diye konuştu.  
Kursta eğitim gören ve yaş günü kutlanan bedensel engelli Mahmut Mert ise kendisinden habersiz hazırlanan doğum günü sürprizi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 
Yetkililere teşekkür eden Mert; "Böyle bir sürpriz yaptıklarından dolayı çok mutluyum. Bunu hazırlayanlara teşekkür ederim. Benim hiçbir şeyden haberim yoktu böyle bir şey görünce şaşırdım" diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam engellilerin neler yapabildiğine dikkat çekebilmek için bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek: "Engellerin neler yapabileceğine dair bir farkındalık oluşturulması için 11 yaşına giren Mahmut Mert kardeşimize doğum günü etkinliği düzenledik. Böyle etkinlikler öğrencilerimiz için çok önemli, Mahmut Mert bedensel engelli olmasına karşın çok zeki ve bilgisayar dahisi denilebilecek kadar iyi bir bilgisayar kullanan öğrencimiz. Kas erimesi hastalığından dolayı sadece boynunu ve başını kullanabiliyor. Buna rağmen Kur'an öğrenmeye geldi ve biz de elimizden geleni yapıyoruz.
Kurslarımıza gelen öğrencilerimizin evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılmasına kadar bütün hizmetleri eksiksiz yerine getiriyoruz" dedi.  
Konuşmaların ardından doğum günü pastası kesildi, öğrencilere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından gönderilen hediyeler Özel kalem Müdürü Abdurrahman Bağcı tarafından hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi