Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Kanser Tarama Aracı’nın (Mobil Mamografi Aracı) şehrimize kazandırılmasından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Öksüz yaptığı konuşmada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı bir projede Ketem faaliyetlerini yürütmek üzere bu aracı saygıdeğer başkanımız bize tahsis etmiş bulunmakta. İçine de Sağlık Bakanlığımız tarafından yerleştirilen mamografi cihazıyla birlikte tüm ilçelerimizde ve merkezimizde vatandaşlarımıza hizmet götürmeyi planlamaktayız.

Tabii ki teknolojinin gelişmesiyle ve bu yıllarda tekrar enfeksiyon hastalıkları, ruh hastalıkları ve dünyada en başta ölüme neden olan kanser türü hastalıklar tekrar revaçta ve gündeme gelmiş durumda. Kanserde önemli olan erken teşhis diyoruz ve tüm halkımızı buradan kansere karşı erken teşhiste cihazlarımızla kontrol etmeye onları araştırmaya ve bu taramaları yapmaya davet ediyoruz. Başkanımıza burada huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biz bu tip projelere önem veriyoruz ve Büyükşehir Belediyemiz  ve ilçe belediyelerimiz de bu tip projeleri yapıyoruz. Gördüğünüz gibi araç bize, sağlık müdürlüğüne tahsis edilmiş durumda. İçinde mamografi cihazımız var. Meme kanserlerini inşallah tarayacağız ayriyeten bağırsak kanserlerini tarayacağız ve rahim ağzı kanserlerini bu araçta tarayacağız. Sağlıkta durmuyoruz yola devam ediyoruz. Hizmette sınır tanımıyoruz ve bu cihazla vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. Ve erken teşhis hayat kurtarır diyoruz. Vatandaşlarımıza buradan gerekli taramalarını yaptırmak üzere davet ediyorum, hepsi buyursunlar gelsinler ve cihazlarımızda taramalarını yaptırsınlar. Tekrar Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum” dedi

Daha sonra söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş için gayret ettiklerini ifade ederek: “ Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin sağlığı, mutluğu ve huzuru bizim için çok önemli. Bizim kurumumuz bu şehirde yaşam kalitesini artırmak, insanları daha huzurlu ve daha mutlu yaşatmak için kurulmuş bir kurum. Hamdolsun beş yıldan bu yana da kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak milletimizin teveccühü ile bu görevi yapmaktayız.

Biz de halka hizmet, Hakka hizmet düsturu ile birçok hizmet yaptık. Az önce Sağlık İl Müdürümüz de söyledi. İnsanların psikolojisi başta olmak üzere, çevre temizliğinden, hayatın getirmiş olduğu kargaşadan stresten kaynaklı ortaya çıkan sağlığımızı etkileyen birçok durumlar var.

Bizler de insanlarımıza birçok projelerle hizmet vermeye gayret ettik. Parklar, millet bahçeleri, meydanlar yaptık. Bir tanesi de şu anda içinde bulunduğumuz Milli irade Meydanı. İnsanlarımızın aileleri ile beraber daha huzurlu, daha mutlu olmaları ve hayatı daha iyi yaşamalarını sağlamak adına birçok projeye imza attık. Arıtma tesisleri ile daha temiz bir çevre oluşumu için gayret ederken, şehrimizin temizliği konusunda da ekiplerimiz 7/24 esasına göre çalışmaktalar. İnsan sağlığı için hijyen ortamı çok önemli. Tabi bu arada Sağlık Bakanlığımız ve hükümetimiz de çok önemli yatırımlar yapmakta.

İl Sağlık Müdürümüz ve Halk Sağlığı Müdürümüz ile yaptığımız istişarelerde ne yapabilir, nasıl katkı sunabiliriz diye. Geçmişte 112 ekiplerimiz için ilçelerimizde tesisler yaptık. Sağlık Bakanlığımıza ait hastaneler başta olmak üzere insanların ulaşımını sağlamak adına yollar yaparak toplu taşıma araçlarını daha sağlıklı hale getirdik.

Kanser Tarama ile ilgili de bu aracın çok önemli bir görev ifa edeceğini söyleyince arkadaşlar biz de bu aracı satın alarak İl Sağlık Müdürlüğümüze devrettik. Aracı biz aldık, içindeki cihazı da onlar aldılar. Bu araçla ilçelerimizde, mahallelerimizde insanlarımıza hizmet verecek. Özellikle kadınlara yönelik hizmet verecek olan bu araç, hastaneye gelerek kontrol yaptıramayan bayanlara yönelik hizmet verecek. Çünkü bu hastalık önceden teşhis edildiğinde daha rahat atlatılma ve daha çabuk tedavi edilen bir hastalık. İnşallah hiçbir vatandaşımız bu hastalığa yakalanmaz.

Vatandaşlarımızda bu sorunun hemen tespit edilmesi hem vatandaşımızın sağlığı açısından, hem de hükümetimize ve Sağlık Bakanlığımıza fazla bir maliyet getirmemesi açısından bu araç çok önemli. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Daha sağlıklı, daha huzurlu ve daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş için görev süremizin sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Böyle bir çalışmanın altında da imzamızın olmasından oldukça çok mutluyuz. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, devir teslim protokolünü birlikte imzaladılar.

Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Erkoç ve İl Sağlık Müdürü Öksüz birlikte aracın içini incelediler.

Editör: Haber Merkezi