Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce 2015 yılı içerisinde yapılan gürültü ve çevre denetimlerinin sayısal değerleri açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca 2015 yılı içerisinde yürütülen gürültü, çevre ve hava kirliliği denetimlerinde rutin kontrollerin yanı sıra özellikle gelen şikâyetler de değerlendirildi.

İnsan sağlığına özellikle dikkat ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, il genelinde denetimlerin devam ettiğini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyesi olarak Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız aracılığıyla gerek gürültü gerek hava kirliliği ve gerekse çevre konularını sürekli denetliyoruz. İl genelinde gerek gelen şikâyetlerin değerlendirilmesi gerekse periyodik olarak yapılan denetimlerde 146 denetim gerçekleştirilmiş olup, bunların 34 tanesi hava kirliliği denetimi, 64 tanesi gürültü kirliği denetimi geri kalan 48 tanesi de çevre kirliliği denetimi olarak gerçekleştirilmiştir. 34 hava kirliliği denetiminin 29 tanesinde yanlış yakma tekniğinden kaynaklandığı tespit edilerek ilgililer uyarılmıştır. Diğer 5 tanesinde ise uygunsuz bir duruma rastlanmamıştır. 64 gürültü kirliliği denetimlerinin 22 tanesi düğün ve müzik gürültüsü, 32 tanesi işyeri, jeneratör ve klima gürültüsü geri kalan 10 tanesi ise değişik gürültü denetimlerini içermektedir. 48 çevre kirliliği denetiminin ise 15 tanesi çevreyi kirletme, 8 tanesi belgesiz kömür satışı şikayeti geri kalan 25 tanesi ise değişik konuları içermektedir. İnsanlarımızın daha temiz, daha gürültüsüz ve daha yeşil bir çevrede yaşamaları için denetim çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir” diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi