Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğünce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilimizde eğitim veren engelli okullarında ki öğrenciler ziyaret edilerek moral motivasyon programları düzenlendi.

Gaziler İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu, 125. Yıl Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, Sultan Beyazıt İlkokulu Özel Eğitim Sınıfı ve Çakmakçı Sait İlk Okulu Özel Eğitim Sınıfları ziyaret edildi. Ziyarete Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran ve Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ve müdürlük çalışanları katıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran okullarda yaptıkları programlara ilişkin yaptığı açıklamada “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un selamlarını ileterek, 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Engelli çocuklarımıza özel eğitim veren okullarımızı ziyaret ederek her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istedik. Okullarımızda gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ayrıca çeşitli aktivitelerle öğrencilerimizin gönüllerince eğlenmelerine vesile olduk ve çeşitli hediyeler verdik. Allah yeter ki gönüllerimize engel vermesin” dedi.

Engelliler Şube Müdürlüğünce hazırlanan programlarda Okullarda eğitim gören çocuklara Nasrettin hoca ve Keloğlan gösteri sunuldu öğrenciler eğlendiler. Gösteri sonrası çocuklara hediyeler verildi. Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünce de patlamış mısır pamuk şeker ikramı yapıldı.

Okullarda eğitim veren öğretmenlere “Aileler için Çocuk Eğitiminde Küçük notlar kitabı hediye edildi.

Ziyaretlerden ve programlardan dolayı memnuniyetini dile getiren okul idarecileri: “Bizim her zaman yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanına ve Engelliler Şube Müdürüne ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin 2014 yılından bu yana Kahramanmaraş ta Engellilere yönelik yapılan hizmetleri takdirle karşılamaktayız. Bu tür etkinliklerde çocuklarımızın kültürel ve sosyal açıdan gelişimlerine olumlu etkiler yapmaktadır. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

Editör: Haber Merkezi