Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, anız yangınlarına karşı başlattığı önleme çalışmalarında bilgilendirme ve eğitimlerin haricinde şimdi de mektup yazmaya başladı.

Çevre ve canlı felaketine yol açan anız yangınlarıyla mücadele için, 2018 Nisan ve Mayıs aylarında Büyükşehir İtfaiyesi koordinatörlüğünde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Tarım İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan komisyonun tüm kırsal mahallelerde yapılan bilgilendirme toplantılarının tamamlanmasının ardından, il genelindeki 22.000 çiftçiye, anız yangınlarının sebep olduğu tüm zararların anlatıldığı broşür ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un mektupları gönderilmeye başlandı.

Konu hakkında açıklama yapan Büyükşehir İtfaiyesi Daire Başkanı Cahit Küçükönder, ‘’Çiftçilerimiz anız yakarak bir iki yıl için yarar sağladıklarını düşünüyorlar ancak orta ve uzun vadede büyük zarara uğradıklarının farkında değiller. Hem ekosistem hem de toprağın yapısı bozuluyor. Yaptığımız bilinçlendirme çalışması ile bu sürecin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız broşür, mektup ve saha çalışmaları sonuç verdi. Anız yangınları bir önceki yıla göre %24 azaldı. Doğa, bizlere emanet edildiği haliyle güzel ve verimli. Anız yakmak ve benzeri müdahalelerin geri dönülemez olumsuz sonuçları oluyor. Bu vesile ile çalışmalarımızda Büyükşehir Belediyemize destek veren tüm kamu kurumlarına, sahada emek sarfeden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi