Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gönül Durağı Bir Çocuk Bin Hayal Projesi kapsamında çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Gönül Durağı Bir Çocuk Bin Hayal Projesi kapsamında Altınova Şehit Bayram Demirci Ortaokulu ve Hacıağalar Ortaokulu öğrencileri şehre getirilerek gezdirildi.

Öğrencilere ilk olarak Kültürpark Konferans Salonu’nda ‘Akran Zorbalığı’ eğitimi verildi. Eğitimin ardından öğrenciler Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi, Abdulhamidhan Camii, Aliya İzzetbegoviç Parkı ve Bilim Şenliği gezdirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yemekhanesi’nde yemeklerini yiyen öğrenciler kendilerine verilen çeşitli hediyelerle okullarına geri döndüler.

Öte yandan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve İle Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu, projeye ilişkin yaptığı açıklamada: “İki ay önce başlattığımız Gönül Durağı Bir Çocuk Bin Hayal Projemize devam ediyor. Bu proje kapsamında her hafta iki köyümüze gidiyoruz öğrencilerimizi şehre taşıyoruz. Şehirde ise belli noktaları, müzelerimizi, kültür değerlerimizi, mesire alanlarımızı, Abdulhamidhan Camimizi gezdiriyoruz. Belediyemiz yemekhanesinde yemek ikramını yapıyoruz. Yolluklarını da vererek öğretmenleri eşliğinde evlerine gönderiyoruz.

Aynı anda da şehre gönderdiğimiz çocukların ebeveynlerine de Aile İçi İletişim ve Etkili Ebeveynlik konusunda eğitimler veriyoruz. Bu ailelerimizin şehirde çalacakları bir kapıları olduğunu, yaşadıklarını sıkıntıları, sorunları anlatabilecekleri bir yerleri olduğunu anlatıyoruz.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un aile yapısına çok büyük önem verdiğini ve bundan dolayı da Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nü kurdurarak ailelere hizmet verildiğini anlatıyoruz.

Kadın Aile Şube Müdürlüğü olarak ailelerimizle alakalı bizim müdürlüğümüzü ilgilendiren konularda anında müdahale ediyoruz. Bizim müdürlüğümüz dışında konular ise ilgili birimlerimize aktarıyoruz.

Ailenin toplumun temel taşı olarak düşündüğümüz için bu yola çıktık” diye konuştu.

Programın sonunda velilere çeşitli hediyeler takdim edilerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un selamını ilettiler.

Editör: Haber Merkezi