Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak kurban bayramı öncesi ‘KMBB KURBAN’ mobil uygulamasını hizmete sundu.

Kurban Bayramı öncesi hizmete sunulan KMBB KURBAN mobil uygulamasının Türkiye’de bir ilk olduğuna işaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürü Yakup Bilal: “Daha önce kurbanlık hayvanların küpelerini barkod okutucuya okuttuğunuzda o hayvanla alakalı bilgileri öğrenebiliyordunuz. Bizim uygulamamız ise tüm il genelini kapsamaktadır” dedi.

Kurban Satış Yerleri Belirlendi

Şube Müdürü Yakup Bilal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un direktifleri doğrultusunda halkımıza hizmetin en iyisini sunma gayreti içindeyiz.

Kurban Bayramı sürecinde canlı hayvan borsamız il ve ilçe komisyonları tarafından hayvan satış yerleri olarak belirlenmiştir. Pazartesi gününden itibaren başlayarak bayramın 3’üncü günü akşamına kadar hayvan satışlarımız devam edecektir. Canlı Hayvan Borsamızdaki padokların kiralama sürecine de başlamış bulunmaktayız. Toplam olarak borsamızdaki kapasitemiz 5 bindir. Canlı Hayvan Borsamızı bu yıl farklı kılan durumlardan birisi de ek bir yol daha açılmış olmasıdır. Vatandaşlarımız Onikişubat İlçesi’nden borsamıza geleceği zaman Adana yolunu kullanmayıp, Ağcalı yolundan Onikişubat Asfalt Şantiyesi güzergâhından gelebilirler.

Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki kurban satış yerleri komisyon kararı ile Dulkadiroğlu İlçesi’ndeki eski çadırkentin kurulduğu yerde, Onikişubat’ta yeni açılan Turgut Özal Bulvarı ve Canlı Hayvan Borsamızdır” dedi.

Kurban Paketlerimiz Hazır

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl vatandaşlara kurban ile alakalı bir paket hazırladıklarını kaydeden Şube Müdürü Bilal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımıza bir kurban paketi hazırladık. Bu paketleri 3 Ağustos itibariyle tüm ilçelerimizde dağıtmaya başlayacağız. Bu paketimizin içerisinde bir adet kurban atık poşeti, bir adet et poşeti ve bir adette kasap önlüğümüz var. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmaları içeren broşürümüz ve Kurban Rehberi kitapçığımız var.”

Türkiye’de Bir İlk

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl bir ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şub Müdürü Yakup Bilal: “Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye genelinde bir ilki gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu yıl Kurban Bayramı’na özel ve Kurban Bayramı’ndan sonra kullanabileceğimiz bir mobil uygulamayı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu programı Play Store ve Apple Store üzerinden ‘KMBB Kurban’ şeklinde arattırdığımız zaman programımızı indirebiliriz. Bu program nedir? Güzel bir ana ekranı olan programdır. Ana sayfada haberler kısmı var. 6 Ağustos ile Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününe kadar Canlı Hayvan Borsası’nda satış yapılan hayvanların canlı kilogramları, ayakta satış fiyatlarını anlık olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca küpe kontrol kısmına bastığımız zaman hayvanın sağlıklı mı? Aşısı yapılmış mı? Veteriner kontrolü var mı? Cinsiyeti nedir? Gibi sorulara cevap bulabiliyorsunuz. Kentin tüm ilçelerindeki kurban ve satış yerlerini navigasyon olarak belirttiğimiz bir bölüm var. Buradan kurban satış yerlerini arattırabiliyoruz. Hemen altında ise Kurban ve Adak Kesim yerlerini gösteren bir bölüm mevcut. Örneğin Onikişubat İlçesi’nde oturan bir vatandaşımız bu bölüme girdiğinde butonda da Onikişubat’ı işaretlediğinde ilçede hangi kesimhane var? Bu bilgilere ulaşabiliyor. Ayrıca burada kurbanla ilgili Kurban Rehberi’ni de mobil uygulamamıza ekledik. Son olarak ise ihbar telefonlarımız yer alıyor. Diyelim ki kurbanlığımızı kestik. Kurbanlarımızı kestikten sonra karkasımızda herhangi bir sıkıntı olduğu zaman bu bölümde irtibat telefon numaraları var. Bu bölümde Büyükşehir Belediyesi’nin Çözüm Masası’ndan tutun ilçelerde bulunan tüm ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin telefon numaraları var. Vatandaşlarımız herhangi bir durum olduğu takdirde bu numaraları arayıp, sıkıntılarını dile getirebilirler” diye konuşarak Kahramanmaraş Canlı Hayvan Borsası’nda gerekli bakım ve temizlik işlerinin yapıldığını ve kurban satışına hazır olduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi