Kahramanmaraş’ta, Suriye’de katliamlara ve saldırılara maruz kalan Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım malzemesi toplamak amacıyla çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği işbirliğiyleİl Özel İdare Merkezi Binası önünde Bayırbucak  Türkmenleri’ne gönderilmek üzere açılacak yardım çadırına vatandaşlar; yiyecek, giysi, battaniye ve yatak gibi malzemeleri teslim edebilecekler.

Bayırbucak  Türkmenleri’nin iç savaş nedeniyle çok zor şartlarda, kıt imkânlarla yaşam mücadelesi verdiğini, diğer taraftan da kendi topraklarını korumak için hem Esed, hem Rusya, hem de İŞİD ile savaştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu nedenle onlara yardım eli uzatmanın hayati önem taşıdığını söyledi.

Başkan Erkoç;“Bayırbucak Türkmen kardeşlerimizin mücadelesine bir nebze olsun katkı sunmak için yardım kampanyasını başlatıyoruz. Üzülerek şahit oluyoruz ki; dünya Müslümanların uğradığı zulümleri ve baskıları görmezden geliyor. Biz ise mazlumların dilini, dinini, rengini,  ırkını, mezhebini hiç bir zaman sorgulamadık. Her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında yer aldık, yer almaya devam edeceğiz. Gün, kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanlarında olduğumuzu gösterme günüdür. Başlatacağımız yardım çağrısına vatandaşlarımızın çok büyük bir duyarlılıkla katılım göstereceğine inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi