Afşin'de tarımsal üretime destek çalışmaları doğrultusunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere 2 bin 580 adet aşılı ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğündeki ceviz dağıtım etkinliğinde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin'imizde tarımsal faaliyetlere önem veriyoruz. Burada dağıtılan ceviz fidanlarının ileride ilçe ekonomimize ve çiftçilerimize katkıda bulunması açısından çok önemli. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa projeyle 2 bin 500'den fazla fidanımız yetiştiricilerine veriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Afşin'de, her geçen yıl daha fazla ceviz fidanını toprakla buluşturduklarını belirten Afşin Tarım ve Orman İlçe Müdürü Muttalip Kurt ise, "İlçemizde ceviz fidanı taleplerini Eylül ve Ekim ayları içerisinde toplamıştık. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz ceviz fidanlarını, bölge iklimine uygun olması ve ilkbahardaki don olaylarından etkilenmeyecek türde olmasına dikkat ettik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Ceviz dağıtımına, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu ve çiftçiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi