Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretime destek çalışmaları kapsamında Afşin'de çiftçilere 219 çiftçiye 139 bin 287 TL tarımsal destek sağladı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce çiftçilere tarımsal alt yapı ve tarımsal üretim alanlarında hizmetler devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçilere destek olacaklarını ifade eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fatih Mehmet Erkoç, "  Kahramanmaraş'ımızın bu değerli ilçesi Afşin'e şevkle, sevinçle hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni projeler ve yatırımlarla Afşin'in aydınlık ufkuna doğru hızla yol alacağız. Yatırımlara, çalışmalara ara vermek yok. Daha çok neşe, daha çok sevinç için, Afşin'i eskisinden de enerjik ve görkemli kılmak için doludizgin çalışmaya devam edeceğiz."dedi.

Tarımsal üretime destek amacıyla gerek fidan dağıtımı ile gerekse sulama kanal ve göletleri ile çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Erkoç, " Büyükşehir olarak tarımsal destek kapsamında Kahramanmaraş'ın her ilçesinde ve merkezde destek olmaya çalışyoruz. Çifçilerimize yüzde 60 hibe desteğiyle fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca konunun uzmanları arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerimizde ceviz fidanı dağıtımını 1 milyon adet fidana çıkararak, Türkiye’nin bütün ceviz ihtiyacı karşılamak ve ceviz ithalatını sıfır noktasına indirmek istiyoruz. Ceviz üretimini teşvik etmek amacı ile Afşin'de 4 bin adet civarında ceviz fidanının dağıtımını gerçekleştirdik." açıklamasında bulundu.

Neler yapıldı

Tarımsal üretime destek kapsamında Büyükşehir tarafından Afşin'de, çiftçilere 139 bin 287 lira tarımsal destek sağladı. İlçede 220 adet Maraş18, 3 bin 650 adet Şebin cinsi ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş'ın bal üretimine ülkede söz sahibi olması için çiftçilere ana arı desteğinde bulundu.İl genelinde yüzde 60'ı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan 520 adet ana arı dağıtımı yapıldı.

Afşinli çiftçilere destek olmak için 3 bin metre sulama borusu desteğinde bulundu ve Arıtaş Mahallesinde 400 metre sulanma kanalı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi