Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’de sosyal tesis sıkıntısını çözmek için çalışmalara devam ediyor.

Afşin’de taziye evi bulunmaması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un talimatı ile başlatılan çalışmalarla ilçedeki taziye yeri sıkıntısı, yapılacak Taziye Evi ve Sosyal Tesis ile giderilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüd ve Proje Şube Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Afşin Sosyal Tesis ve Taziye Evi'nin toplam bin 870 metrekare alana sahip olacağı belirtildi.

İhale ilanı yayınlandı

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürlüğü’nce Afşin’e ayrı bir güzellik katacak olan sosyal tesisin kısa ihalesinin yapılmasının ardından 210 gün işgünü içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

Afşinli vatandaşların kültürel, sosyal eğitim, ibadet ihtiyaçlarının karşılanabildiği bir tesis olarak tasarlanan proje içerisinde; Bay ve bayan taziye evi, yaşlılar dinlenme salonu ve berberi, internet salonu, kütüphane ve okuma salonu, toplantı ve seminer salonu(küçük ölçekte kültür merkezi), bay, bayan mescidi ve abdesthanesi, tesisisin idari ofisi, yemek salonu, mutfağı ve müştemilatı, kantini ve depo yerleri bulunuyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin’de kurduğu iftar sofrasında vatandaşlara Afşin Taziye Evi ve Sosyal Tesis’in müjdesini vermişti.

Afşin, her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Büyükşehir Belediyesi olarak, Afşin’imizin daha güzel hale, daha yaşanılabilir bir hale getirmek için gece gündüz gayret içerisindeyiz. İlçe Belediye Başkanımızla beraber Afşin’imizi inşallah en güzel hale getireceğiz. Afşin’imizin inşallah bir sosyal tesis yapacağız. Sayın Kaymakamımız Ali Edip Budan’dan yer isteminde bulunduk. Afşin merkezde taziye evi, kütüphanesi ve diğer aile danışma merkezi ile mükemmel bir tesis yapacağız. Afşin’in inşallah her köşesini en güzel hale getireceğiz. Hem İlçe Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’le, Milletvekillerimizle, Genel Başkan Yardımcımızla, Başbakan yardımcımızla birlikte saygı değer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Başbakanımızın idealinde hep beraberce Afşin’i en güzel hale getirme gayreti içindeyiz.”

Editör: Haber Merkezi