Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi eski tutanak özetinin okunarak oylanmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın “Yeni Kadro İhdası” ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 1 adet “Hidrolik Eklemli Sepetli Araç” alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu havale edildi.

Gündemin 4. Maddesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın Dulkadiroğlu İlçesi İsa Divanlı Mahallesi 1723 ada 3 nolu parselde yol geçit hakkı verilmesi ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı’nın Hayvan Borsası yapım işinde İller Bankasından ek kaynak talep edilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Resmi Gazetede yayınlanan, 2017 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri hakkında tebliğ doğrultusunda otopark bedellerinin güncellenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın “İl Geneli Mahalle Yollarında CRS-2 Emülsiyon ile çift kat sathi kaplama” yapım işinin İller Bankası kaynakları ile yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Zabıta Dairesi Başkanlığı’nın Toplu Taşıma İşleticilerinin Uyması Gereken Belediye Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın “İl Geneli Mahalle Yollarında Asfalt Kaplama” yapım işinin İller Bankası kaynakları ile yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Abdülhamithan Camii Koruma Alanı sınırları içerisinde plan notu değişikliğine İlişkin 20.03.2017 Gün Onanlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişikliğine itiraz ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Pazarcık İlçesi, Şehit Nurettin Âdemoğlu Mah. 111 ada 17 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan değişikliği ile ilgili teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesini ardından ilave gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 12. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın AKMOD Gönüllüleri Yönetmeliğinde güncelleme yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliğinde güncelleme yapılması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14.maddesinde Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'nün Makedonya'da Ramazan Programı düzenlenmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.  

Gündemin 15.maddesindeki Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğü'nün Bosna-Hersek’te Ramazan Programı düzenlenmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16.  Ve 17 maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 18. maddesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın Dulkadiroğlu İlçesi Y.Gazipaşa Mahallesi 978 ada 75 nolu parselde kayıtlı arazinin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi için Kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak olan protokollerde Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 19. Maddelerinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Kamu ve Özel Sermayeli Bankalardan kredi kullanılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 20. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesi 280 ada 12 parselde bulunan alanın 10lt/sn termal su garantisi ile satışı ya da yap işlet modeli ile devri ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 21.maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı'nın Aliya İzzetbegoviç Parkı içerisinde bulunan Sosyal Tesisler, Büfe ve Çay Bahçelerinin işletme hakkının Akbel Toprak Ürünleri Temizlik Hizmetleri Taşımacılık Matbaa Tanıtım Basın Yayın Ajans Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye devredilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 22. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nın Elbistan İlçesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Revizyonu hazırlanması işinin İller Bankası tarafından yapılması için İller Bankası A.Ş. ye yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 23. Maddesinden 51. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 52.maddesinde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 53. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın “Hizmet Alım Yüklenmeleri” ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 54. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın “Çukurova Kavşağı Köprü” yapım işinin İller Bankası kaynakları ile yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Meclise katılamayan üyelerini izin dilekçelerinin görüşülmesinin ardından Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun 15 Mayıs 2017 Pazartesi saat 14.00’de yapılacağına duyurarak ara verdi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisine Kipaş Özel Eğitim Kurumları 4-B ve 4-C sınıfı öğrencileri de öğretmenleri ile birlikte gelerek Meclisi izlediler.

Editör: Haber Merkezi