Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 12 Aralık 2017 Salı günü saat 13.30’da toplandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, meclisin açılışında yaptığı konuşmada ABD Başkanı Trump’ın Kudüs için söylediği sözün hiçbir geçerliliği olmadığını ve kabul etmediklerini ifade etti.

Açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı gelen tekliflerin gündeme alınması oylanarak gündeme alındı.

Gündemin 1. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının 2018 yılı Meclis Çalışma Takvimi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 2. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının 3 adet Geçici İşçi Vizesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Araştırma ve Geliştirme Dış İlişkiler Müdürlüğünün Azerbaycan’ın Bakü Şehri ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulması ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinden 8. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının Ali Sezai Efendi Caddesi'nin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğuna dahil edilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 10. Maddesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Onikişubat İlçesi Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile Elbistan ilçesi Sebze ve Meyve Toptancı Halindeki iş yerlerinin teminat miktarlarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 11. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Madalyalı Kahraman Şehir konulu resim yapma ve şiir yazma yarışması yapılması ilgili teklifi Plan Bütçe ve Eğitim Kültür Gençlik komisyonuna havale edildi.

Gündemin 12. Maddesinden 14. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının boş kadro değişikliği ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 16. Maddesinde Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığının Kardeş Belediye kapsamında “Ağrı Pazar Yeri Projesi” ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 17. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığının İlbank Yönetim Kurulunun 25/11/2015 tarih ve 31/1118 sayılı kararı ile 1 adet 55 metre tam otomatik asansörlü merdivenli itfaiye aracı alımında kullanılmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 18. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığının İlbank Yönetim Kurulunun 25/11/2015 tarih ve 31/1115 sayılı kararı ile 1 adet 55 metre tam otomatik asansörlü için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 19. Maddesinden 24. Maddesine kadar olan teklifler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 25. Maddesinde Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığının 6996 ada 1 numaralı parselden yola terk edilecek kısım hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 26. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Kahramanmaraş Madde Bağımlıları Yardımlaşma Derneği ve Kahramanmaraş Kadın Platformu Derneği arasında Büyükşehir Belediyemiz ile protokol imzalanması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonu ile  Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 27. Maddesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Tarımsal Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 28. Maddesinden 57. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından Meclis’e katılamayan Meclis üyelerinin izinli sayılmalarına ilişkin teklif oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, bir sonraki oturumun 18 Aralık 2017 Pazartesi günü yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Öte yandan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyelerinden kamu yönetiminde okuyan bir grup öğrenci meclisin işleyişini yakından görmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisini takip etti. Meclis Toplantısı’nın ardından öğrenciler Başkanvekili Tanrıverdi ile birlikte topluca fotoğraf çekildiler.

Editör: Haber Merkezi