Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile kurtarma timlerine uygulamalı eğitim verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev alan kurtarma timlerine karla mücadele, hayatta kalma ve arama kurtarma konularında uygulamalı eğitim verildi.

Yedikuyular Kayak Merkezi bölgesinde gerçekleştirilen eğitimlere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kurtarma timleri katılırken, AFAD yetkilileri eğitimleri uygulamalı olarak anlattılar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında görev yapan kurtarma timleri, kar yağışı olan bölgelerde yapacakları arama kurtarma çalışmalarını nasıl yapacakları, ne gibi alet edevat kullanacakları, zorlu kış şartlarında nasıl hayatta kalabilme teknikleri, kurtarılan kişiye yapılacak ilk müdahale gibi konularda eğitimlerini uygulamalı olarak aldılar.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Onur Erdi, eğitimin oldukça verimli geçtiğine işaret ederek: “İl AFAD Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz eğitimler oldukça verimli geçti. Daire başkanlığımız bünyesinde görev yapan kurtarma timlerimize karla mücadele kapsamında arama-kurtarma, zorlu kış şartlarında hayatta kalma, kurtarılan yaralıya ilk müdahale gibi birçok konuda uygulamalı olarak eğitimler verildi. Bu uygulamalı eğitimden dolayı İl AFAD Müdürlüğümüz yetkililerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi