Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin Acemli Camii yurdunda çıkan yangına iki dakika içerisinde müdahale edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; ‘’12 Aralık 2016 tarihinde Şehit Evliya Mahallesi, Acemli Camii’nde bulunan yatılı Kur’an Kursu’nda yangın çıkması üzerine, olay yerine en yakın konumdaki Şekerdere İtfaiye Grubu iki dakika içinde yangın mahalline ulaşarak ilk müdahaleye başladı.

Merkez, Sütçü İmam, Tavşantepe, Barbaros ve Binevler grupları eş zamanlı olarak 12 araç ve 36 personelle sevk edildi.

İki katlı ve ahşap ağırlıklı yatakhanenin üst katında başlayan yangın kısa sürede yayıldı. Yoğun duman ve yükselen alevler sebebiyle, büyük zorlukların yaşandığı yangına dört ayrı koldan müdahale edildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmadan sonra alevler tamamen kontrol altına alınarak soğutma çalışmaları başlatıldı’’ denilerek bilgi verildi.

22 öğrencinin kaldığı yatakhanede, yangın çıktığı sırada kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Ciddi maddi hasarın oluştuğu yangının elektrik tesisatında meydana gelen kısa devre sebebiyle çıktığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Büyükşehir İtfaiyesi’nden yapılan açıklamanın devamında; yurt, pansiyon, hastane gibi kurumların, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçerek,  binaları yangın tedbirleri yönünden kontrol ettirmeleri ve olası yangınlara karşı eğitim ve tatbikat almalarının elzem olduğu vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi