Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi 2015 yılında il genelinde yaklaşık 4 bin itfai olaya müdahale etti.

Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan 2015 yılı değerlendirmesinde, 2015 yılı içinde 3 bin 989 itfai olaya müdahale edildi. İl genelinde 29 grup ve müfreze ile 7/24 esasına göre çalışan Büyükşehir İtfaiyesinin müdahale ettiği itfai olayların 3 bin 429’u yangın, 227’si trafik kazası, 153’ü kurtarma, 107’si su baskını ve 55’i kapı açma vakası olarak gerçekleşti

Yangınların çıkış sebebinin yüzde 35’inin söndürülmemiş sigara izmariti olması dikkat çekici bir ayrıntı olarak göze çarptı. Yaz aylarında yoğunlaşan tarla ve anız yangınlarının neredeyse tamamının kasten çıkarıldığı, bu yangınların bir bölümünün bağ, bahçe ve evleri tehdit edecek boyutlara ulaştığı vurgulandı. İl genelinde eş zamanlı olarak birçok noktada çıkarılan anız yangınlarının, müdahalelerdeki ciddi zorluklar sebebiyle yüksek risk taşıdığı, vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerektiği belirtildi. Yangınların çıkış sebepleri arasında, çocukların ateşle oynaması ise, yüzde 25 ile önemli bir pay oluşturdu.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nca yapılan açıklamada; saniyelerin büyük önem arz ettiği itfai olaylarda, müdahale süresinin il ve ilçe merkezlerinde ortalama 3,5 dakikaya düştüğü, kırsal mahallelerde ise erken müdahalede önemli mesafe katedildiği, can ve mal kaybının minimuma indirgendiği vurgulandı.

 

Editör: Haber Merkezi