Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin'de 300 kilometre yolu asfaltla buluşturdu.

3 yılı geride bırakan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin'de mahalle mahalle, 7/24 asfalt çalışmaları ve yeni yol yapım seferberliğini sürdürüyor. Büyükşehir, Afşin'e 3 yıl içerisinde 31 milyon lira yol, 1.3 milyon lira parke yatırımı yaptı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin'deki 3 yılını değerlendiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Kahramanmaraş'ımızın değerli ilçesi Afşin'e şevkle, sevinçle hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni projeler ve yatırımlarla Afşin'in aydınlık ufkuna doğru hızla yol alacağız" dedi.

Afşin'deki yatırımlara ve hizmetlere ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Başkan Erkoç, " 31 milyon TL yatırımla ilçenin yollarını yeniledik, üstyapı çalışmalarıyla Afşin'imizi güzelleştirmek için çaba harcadık. Kırsal mahallelerimize şehir konforu, şehir ayrıcalığı diye bilinen imkânları taşıdık. Grup yollarına parke döşedik, asfalt yaptık, kırsal mahallelere çocuk oyun grupları koyduk, üstyapı, altyapı, hizmet namına bildiğimiz her şeyi kırsal mahallelere ulaştırdık. Yatırımlara, çalışmalara ara vermek yok. Daha çok neşe, daha çok sevinç için, Afşin'i eskisinden de enerjik ve görkemli kılmak için doludizgin çalışmaya devam edeceğiz inşallah." açıklamasında bulundu.

Afşin'e 31 milyon lira yol yatırımı

Afşin'e yapılan yatırımları değerlendiren Başkan Erkoç: " Büyükşehir yasasıyla birlikte yatırımlarımızı ve hizmetlerimizi Afşin'e aktarmaya başladık Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, sorumluluğumuz dahilindeki yollarda sıcak asfalt, sathi kaplama ve asfalt yama gibi çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyoruz. 3 yılın ardından Afşin'de 31 milyon liralık mahalle yolu yatırımını gerçekleştirdik” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekiplerince Afşin'de yürütülen asfalt çalışmalarında Atatürk Caddesi, Aşık Mahsuni Şerif Bulvarı, Afşinbey Caddesi, Karşıyaka ve Seferhoca Caddesi, Afet Evler-Sevin Gurup yollunda 3 kilometre, Arıtaş Mahallesinde 12 kilometre, hastane yolunda 3 kilometre, sıcak asfalt kaplama çalışması yapıldı. Bakraç yolunda 5 kilometre, Afşin-Izgın yolunda 11 kilometre sathi asfalt çalışması tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Afşin'e Büyükşehir tarafından asfalt çalışmalarının yanı sıra birçok mahallede de yol genişletme ve bakım çalışması yapıldı.

Neler Yapıldı?

Başüstü 5 kilometre, Büyüksevin 14 kilometre, Büyüktatlı 2.7 kilometre, Çağılhan 2.8 kilometre, Çukurpınar 3 kilometre, Deveboynu 3.8 kilometre, Dokuztay 10 kilometre, Emirilyas 12 kilometre, Erçene 7.7 kilometre, Gözpınar 1.9 kilometre, Hüyüklü 9.4 kilometre, ilçe merkezi 1.3 kilometre,

Karagöz 2 kilometre, Tatlar 17,5 kilometre ve Yazıbelen Mahallesinde 2 kilometre yol genişletme ve bakım çalışması yapıldı.

Sathi kaplama çalışmaları kapsamında ise Büyükşehir tarafından Altaş 3.4 kilometre, Arıtaş 15 kilometre, Bakraç 9.3 kilometre, Büyüktatlı 7.5 kilometre, Erçen 8 kilometre, Hüyüklü 11 kilometre, Karagöz 1.3 kilometre, Koçovası 0,7 kilometre, Kötüre 0.5 kilometre, Nadır 4.1 kilometre ve Yazıdere Mahallesinde 11.4 kilometre sathi kaplama yapıldı.

Büyükşehir’den 1.3 milyon lira parke yatırımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi il genelinde yürüttüğü kilit parke taşı döşeme çalışmalarına Afşin'de de devam etti. Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Afşin'e 3 yıl içerisinde 1.3 milyon lira değerinde parke döşeme yatırımı yapıldı.

İlçede yürütülen kilit parke çalışmaları kapsamında Esence 6 bin 747 metrekare, Ortaklı 5 bin 519 metrekare, Erçene 4 bin 905 metrekare, Hüyüklü 9 bin 521 metrekare, Altaş 7 bin 334 metrekare, Yazıdere 4 bin 934 metrekare, Türksevin 10 bin 611 metrekare, Nadır 5 bin 775 metrekare, Soğucak 7 bin 208 metrekare, Büget 560 metrekare, Emirilyas 9 bin 80 metrekare, Bakraç 2 bin 311 metrekare, ve merkez mahallelerde 13 bin 396 metrekare parke döşeyerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

Editör: Haber Merkezi