Türkiye Belediyeler Birliği’nce organize edilen gezi ve inceleme programı çerçevesince Bosna Hersek’e giden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi heyeti şehre döndü. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in de bulunduğu heyet 4 gün boyunca Bosna Hersek’te gezi ve incelemelerde bulundu.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen yurt dışı görevlendirmesiyle alakalı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesini temsilen katılan heyet, Bosna Hersek’teki gezi ve incelemelerinin ardından şehrimize dönüş yaptı. 

Bosna Hersek’te ilk durak Saraybosna oldu. Gezinin ikinci gününde Saraybosna’da Başçarşı, Aliya İzzetbegoviç’in Anıt Mezarı ve Şehitlik, Kurşunlu Medresesi, Gazi Hüsrev Bey’in Camiisi, kütüphane, orijinal güzeş sistemli saat, Sahat Kula, Katolik Katedrali, Ortodoks Kilisesi, Hünkar Köprüsü ve Osmanlı Çeşmesi gibi bölümleri gezerek incelemelerde bulundular.

Gezinin üçüncü gününde ise heyet Mostar-Konyitz-Poçiteli-Blagay bölgelerini gezdiler. İlk durağı Konyitz olan gezide daha sonra Türk izlerini hala taşıyan Türk Köyü Poçitely’e geçen heyet burada da Alperenler Tekkesi’ni ziyaret ettiler.

Tarihi Mostar Köprüsünde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi heyeti tarihi Koski Mehmet Bey Camii ve Karagöz Camii’ni ziyaret ettiler.

Bosna Hersek gezisinin dördüncü gününde Büyükşehir Heyeti Yaşam Tüneli adı verilen ve savaş zamanı iki buçuk yıl şehrin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı ve şehre giriş-çıkışların yapıldığı tünelde ve müzede incelemelerde bulundular.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi heyeti adına Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Türkiye'nin Bosna Hersek Büyükelçi Yardımcısı Müsteşar Halil Ümit Cemaloğlu'na Maraş işi bakır kayık tabak hediye ederek teşekkür etti.

Saraybosna’nın su kaynağı olan İgman Dağı’nın eteklerindeki Vrelo Bosna’da yapılan gezintide tarihi Rimski Köprüsünü de incelemelerinin ardından Kahramanmaraş’a döndüler.

Editör: Haber Merkezi