Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kar yağışının devam ettiği şu günlerde ilçe ve bağlı mahallelerdeki grup yollarında kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bünyesinde yürütülen çalışmalarda ilçe belediyeleri ve karayolları ekiperi ile koordineli bir şekilde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yapılan çalışmalara ilişkin AKOM’dan yapılan açıklamada: “22 Aralık 2016 Perşembe günü itibari ile şu anda kar yağışı olan ilçelerimizde ve grup yollarımızda kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor.

Elbistan İlçemizde sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızın tamamında  tuzlama çalışması tamamlanmıştır. Bağlı kırsal mahallelerimizden Akbayır-Bakış- Hüyücek – Soğucak – Gücük - Çalış – Yapraklı – Üçgöz – Izgın – Karahüyük – Güvercinlik – Ekinözü – Elbistan arası grup yolumuz ve Karahasanuşağı grup yolu ( Kangal-Aktepe-Kantarma-Karahasanuşağı-Tapkıran-Tapkırankale-Armutalan ) güzergahı ulaşıma açılması akabinde tuzlama çalışmaları da tamamlanmıştır.

Elbistan Sultankorusu güzergahı üzerinde Ovacık – Höblek – Uncular -  Elmalı – Karamağra- Keçemağra – Beyyurdu – Yapılı – Köşk – Fakıoğlu – Kayageçit- Alkayaoğlu – Uzunpınar güzergahı ulaşıma açık hale getirilmiştir. Kalaycık – Körücek ve Elmalı arası bağlantı yolumuzda ekiplerimiz çalışmalarına devam etmektedir.

Elbistan Demircilik – Türkören – Beştepe- Yalıntaş – Aksakal – Serçekuyusu  güzergahı ulaşıma açılmış olup , Yalak , Toprakhisar-Yoğunsöğüt güzergahında ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir.

Afşin İlçe sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızın tamamında tuzlama çalışmalarımız tamamlanmıştır. Bağlı kırsal mahallelerimizden Arıtaş – Esence – Altunelma – Başüstü – Eshab-ı Kehf –Emirli güzergahında da tuzlama çalışmalarımız tamamlanmıştır.

Gece itibari ile başlayan çalışmalarımız sonucunda Tanır – Büget  - Kaşanlı – Küçüktatlı- Büyüktatlı – Koçovası – Oğlakkayası – Dokuztay – Haticepınarı – Örenli güzergahı ulaşıma açılmıştır. Başüstü – Ağcaşar – Kepez – Kötüre – Yazıköy güzergahı üzerindeki çalışmalarımız tamamlanmıştır.

Ekinözü İlçemizde sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızda tuzlama ve kar temizleme çalışmalarımız devam etmektedir.

Ekinözü Alişar grup yolu, Kabaktepe, Kandil, Yeniköy, Gaziler, Soysallı, Demirlik, Kürtül , Çiftlik , Ambar, Çiftlikkale, Gözpınar mahallelerimizde ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir.

Nurhak İlçe sorumluluk sahamız içerisinde yer alan cadde ve bulvarlarımızda yol temizleme çalışmalarımız devam etmektedir ve akabinde tuzlama çalışmaları yapılacaktır.

Nurhak Kullar, Tatlar, Barış güzergahı açılmış olup, Ağcaşar – Umutlu ve Biçin mahallelerimizde çalışmalarımız devam etmektedir.

Tüm Kuzey ilçe merkezimiz ve bağlı kırsal mahalle grup yollarımızda ulaşıma olumsuz etki edecek problem bulunmamaktadır. Ancak bağlı mezra ve oba yollarımızda problem arz eden yollarımızda ise ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir” denilerek bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi