Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha olmayan ilçeler için hayata geçirdiği Mobil Mezbaha hizmeti devam ediyor.

İlk kurulumu Çağlayancerit'te gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Göksun'da kuracağı Mobili Mezbahanın temel betonu dökümü tamamlandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin mobil mezbaha hizmeti mezbaha sıkıntısı çeken Afşin, Andırın ve Pazarcık ilçelerine de kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek Mobili Kesimhaneler dış kaplaması ve zemin hariç her yeri çelik kasadan imal edilmiş durumda.

Bir günde 100 Büyükbaş ve 250 küçükbaş kapasiteli kesim yapabilen kesimhanede makineler hidrolik ve kesim salonunun içinde bir adet büyükbaş kaldırma vinci bulunuyor.

Tamamen hijyenik bir ortamda kesim hizmeti sunulan Mobili Kesimhanede 1 adet sığır yatırma kabini, 1 adet hidrolik deri yüzme makinesi, çeyrekleme hattı, monoray hattı, şüpheli soğuk hava odası, 1 adet veteriner hekim odası, 1 adet bekleme odası, 1 adet Kompresör, 2 tonluk kan tankı, 10 tonluk su deposu, 1 adet personel soyunma odası, wc ve lavabo, işkembe yıkama masası ve deri odası bulunuyor.

Mobili kesimhanelerin kurulum çalışmaları diğer ilçelerde de devam edecek.

Editör: Haber Merkezi