Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tek elden yürütülen çalışmalarda bilgi kirliliği yaşanmaması ve sorunlara anında müdahale ediliyor.

Kahramanmaraş il genelinde başlatılan çalışmalarda kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak yürütülen çalışmalarda ana arteller başta olmak üzere caddelerde ve sokaklarda kar temizliği ve buzlanma olan bölgelerde tuzlama çalışmaları devam ediyor.

İl genelinde sabah saatlerinden itibaren başlayan karla mücadele çalışmalarında buzlanma olan bölgelerde tuzlama kar yoğunluğu olan bölgelerde ise kar küreme işlemi sabaha kadar devam etti.

AKOM tarafından yapılan açıklamada dün akşam saatlerinde şehir merkezinde yaşanan tıkanlığın kar yağışı veya buzlanma ile ilgili olmadığı ifade edilirken, vatandaşların yol tedbirsiz çıkmasından dolayı kar lastiği olmayan veya zincir takılmayan araçların oluşturduğu yoğunluktan kaynaklandığı belirtildi.

Şehir merkezinde yaşanan tıkanıklığın saat 21.00 civarında normale dönmesinin ardından merkezde bulunan ana arteller başta olmak üzere cadde, sokak ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları sabaha kadar devam etti.
Yağışlı havalarda vatandaşların mümkün olduğu kadar toplu taşıma araçlarını kullanmaları gerektiği konusuna dikkat çeken AKOM, zaruri olmadıkça vatandaşların özel araçlarına binmemeleri, eğer binmeleri gerekiyorsa da kar lastiği veya zincir takmaları hususuna dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi