Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ‘Farkındalık Programı ve Konser’ etkinliği düzenledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü’nce organize edilen program, Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencisi Mislina Karcı’nın ‘Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ Mektubu okuması ile başladı.

125. Yıl Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi İlk ve Ortaokulu Öğrencisi Veysel Nuri Aslan’ın Kukla Dans Gösteri ile devam eden programda aynı zamanda Maraş Sıra Gecesi ekibi tarafından sahnede çiğ köfte yoğruldu.

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencisi Ümran Reyhan’ın ‘Her Şey Sende Gizli’ şiirini okumasının ardından 125. Yıl Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi İlk ve Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro sahne alarak birbirinden güzel türküleri seslendirerek salonu coşturdular.

Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Lisesi velilerinden Engelli Annesi Ülkü Ballı ‘Çiçeğine Merhaba’ isimli mektubu okurken, öğrenciler Ensar Torun ve Hatice Nur Kara’dan Kafkas Oyunu salondakileri büyüledi.

Özel Eğitim Uygulama Merkezi okulu öğretmenlerinden Deniz Karaardıç ve Rıza Gürdağ’ın yönetiminde öğrenciler Elif Narin Daşcı ve Firdevs Teke’nin sunduğu Cici Kızlar gösterisi salondakilerce dakikalarca alkışlandı.

Engelliler Şube Müdürlüğü kursiyerlerinden oluşan Maraş Sıra Gecesi Gurubu’nun birbirinden güzel sergilediği oyun ve halayların ardından Sanatçı Kürşat sahne aldı.

Sanatçı Kürşat’ın seslendirdiği türkülere zaman zaman oyunları ve alkışlarıyla eşlik edenler sahnede yerlerini aldılar.

Birbirinden harika türküleri seslendirerek salondakileri coşturan Kürşat, Kahramanmaraş’ta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sanatçı Kürşat program sonrası yaptığı açıklamada: “Öncelikle beni buraya davet eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize çok çok teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı bir günde burada olmak ve bu özel insanlarla, kardeşlerimizle bir arada olmak beni çok daha fazla mutlu etti. Bu programın düzenlenmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Birçok kereler sahne aldım ama bu kadar mutlu olduğumu hatırlamıyorum” diye konuştu.

Program sonrasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Sanatçı Kürşat’a çiçek vererek teşekkür ederken, Maraş Sıra Gecesi Grubu tarafından hazırlanan çiğköfte vatandaşlara ikram edildi.

Program süresince Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Müdürlüğü Personeli İşaret Dili Uzmanı İbrahim Latif Aslan, okunan şiir ve türküleri işitme engelliler için işaret diliyle anlattı.

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yasemin Ayranpınar, Genel Sekreter Züver Çetinkaya, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Sosyal Hizmetler Şube Müdür İbrahim Altun ile ilimizdeki engelli eğitim kurumlarının yetkilileri, öğrencileri öğretmenleri ve veliler katıldı.

Editör: Haber Merkezi