Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir program düzenledi.
Kahramanmaraş Valiliği koordinesiyle Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde sırasıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Av. Doğan Nurluyol, Otistik Çocuklara Eğitim ve Spor Dernek Başkanı Özlem Özcan, Bedensel ve Engelliler Yüzme Milli Takım Antrenörü ve Kahramanmaraş Engelliler Spor Kulübü Başkanı Osman Çullu, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaparak derneklerinin faaliyetleri hakkında bilgiler aktardılar.

Daha sonra kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, il müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, büyükşehir belediyesinin ‘Engelsiz Bir Kahramanmaraş’ için hizmet verdiğini dikkat çekerek: “Bugün engellilerin toplum içerisinde aktif rol olabilmeleri ve daha rahat hareket edebilmeleri için pek çok çalışma yapılmaktadır. Ülkemizde 3 Aralık’ta tekrar hatırladığımız aslında hiç unutmamız gereken bu günde, engelli bireylerin karşılaştıkları sorunları yaşayabileceğini unutmadan hareket etmek, engelli vatandaşlarımızı göz önünde bulundurarak önlemler almak hassas konularımızın başında gelmektedir. Günlük hayatımızda bizden farklı bireylerin olduğunu unutmamalıyız. Onlara karşı daha özverili davranmalıyız. Yeter ki kalplerimizde engel olmasın.

Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır şekilde hizmet almasını sağlamak, becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmetleri sunmak, istihdamlarına katkıda bulunmak öncelikli görevlerimiz arasında bulunmalıdır. Bu görevleri yerine getirirken en büyük dayanağımız, milli ve manevi değerlerine sahip bir toplumun varlığıdır. Bu anlamda engelli vatandaşlara acıyarak yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlar sadece kendinsin değil, ailenin, çevrenin, toplumun ve kısacası tüm insanlığın sorunudur. Bu sorunun çözümü ise toplumun vereceği destek ve göstereceği duyarlılıkla gerçekleşir. Büyükşehir Belediye Engellileri Şube Müdürlüğümüz kentimizde yaşayan engelli kardeşlerimize daha çabuk ulaşarak, onlar için sosyal yardımlar, çeşitli hizmetler, tekerlekli ve akülü sandalyeler, farkındalık programları, engellilere özel gün ve haftalar, konferanslar, seminerler, kurslar, sosyal etkinlikler, danışmanlık hizmetleri ve kitap çalışmaları yapmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın fikir ve düşünceleri ışığında onların sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, ihtiyaç ve taleplerini karşılamak, yaşamlarını daha iyi şartlarda ve başkalarına muhtaç olmadan sürdürmek adına iyileştirme çalışmalarımız artarak devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bir gün değil, her gün engelli kardeşlerimizin yanındayız” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı güzel bir Mehter Konseri sundu.

Mehter konserinin ardından Mustafa Tütüncü Sakarya Türküsü şiirini seslendirdi.

Engelsiz Müzik Dinletisinde Bağlamada Ahmet Ardıç, Orgda Abdurrahman Tepeli’nin yer aldığı mini konserde Duran Türk; Erisin Dağların Karı ile Türkiyem Canım Benim türkülerini seslendirdi.

Ahmet Ardıç’ın Ağrı Dağı Eteğinden türküsünü seslendirmesinin ardından Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu Öğrencisi Umut Göçmen; ‘Etme’ şiirini okudu.

Gülşah Dilbirliği’nin; ‘Yeterki kalpte Engel olmasın’ şiirinin ardından programa katılanlar topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Programa Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, şube müdürleri ile ilimizde hizmet veren engelli okullarının müdür ve öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda açılış konuşmalarını işitme engelliler için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İşaret Dili Eğitmeni İbrahim Latif Aslan tercüme etti.
Editör: Haber Merkezi